Menu
RSS
TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Prev Next

CHP’li Budak: Eğitimi Parçaladınız, Boşluğu Sapıklar Doldurdu

CHP’li Budak: Eğitimi Parçaladınız, Boşluğu Sapıklar Doldurdu

Devletin temel görevi; çocuklarını korumak,  eğitmek, aklın ve bilimin rehberliğinde geleceğe hazırlamaktır. Ancak son yıllarda neredeyse bütün alanlarda toplumsal ahlak erozyonu yaşanıyor. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, öldürme, yaralama, cinsel suçlarda bir patlama yaşanıyor.

Bundan da en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Binlerce kadın cinayetlere kurban gitti. 2010-2015 döneminde bir milyonu aşkın çocuk suçun mağduru olmuş. Devletin resmi rakamları söylüyor bunları.

Karaman’da ortaya çıkan iğrenç olay, yozlaşmanın, önlem almamanın, denetim yapmamanın sonucudur. Ama olan çocuklarımıza, ülkenin geleceğini oluyor. CHP olarak bir komisyon kurduk ve mağdur çocuklarla, çocukların aileleriyle görüştük.

Bu olayın bilinen geçmişi 2013. Şikâyetler oluyor, yer değiştiriliyor, sonra yeniden geliyor. CHP’nin ve kamuoyunun duyarlılığı, olayın üzerinin örtülmesini engelledi. Örtbas çabalarının ardından şimdi, yargılama aşamasına gelindi. O süreci de takip edeceğiz.

Eğitim sistemi AKP’nin dayatmalarıyla 4+4+4 şeklinde parçalandı. Hiçbir altyapısı hazırlanmadan, önlem alınmadan sistem parçalandığı için 8 yıllık eğitim için yapılmış yatılı ilköğretim bölge okulları ve bunların yurtları kullanılamaz hale geldi.

İlkokuldan ortaokula geçen çocukların kalacak yerleri yok. Aileler, çocuklarının okumasını istiyor ama ortaokulun olduğu yerde ev tutacak ya da her gün oraya çocuğunu gönderecek gücü yok. Ortaya kontrolsüz, denetimsiz evler çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da sadece seyretti. Sorunun temeli,  hazırlıksız ve plansız şekilde eğitim sisteminin parçalanmasıdır. Bu boşluğu da istismarcılar,  ahlaksızlar doldurdu.

TBMM’nin de ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için bir adım atması gerekir. TBMM’nin çocuklarımızın eğitimi için, barınması için nitelikli ortamları, güvenli ortamları oluşturması gerekir. 

Bu konuda araştırma komisyonu kurulması için CHP olarak önergeler verdik. Dün, çocuk istismarlarının önlenmesi için TBMM’de bir komisyon kurulmasını ilişkin teklif görüşüldü. Üç muhalefet partisi de buna evet dedi ama AKP karşı çıktı. Kendi düşüncelerine yakın bir vakfın adı geçmesin diye bu önergeyi reddettiler. Bu tutum kabul edilemez. 

Sonra düştükleri hatanın farkına varıp, muhalefet partilerinin grup başkanvekilleriyle bir araya gelip komisyon kurulmasını kabul ettiklerini söylediler. 

Biz bu komisyonun kurulması, TBMM’nin çocuklar için bir çalışma yapmasının takipçisi olacağız. Sadece bu sorunun değil, yaşananlardan ders çıkartılarak, eğitim sisteminin bütünüyle gözden geçirilmesi gerekiyor. Eğitimdeki tahribatın ortadan kalkması için köklü adımların atılması gerekiyor.

yukarı çık
0
Paylaşım