Menu
RSS

Budak: Cumhurbaşkanı Meslek Örgütlerini Hedef Göstermeyi Bırakmalı

Budak: Cumhurbaşkanı Meslek Örgütlerini Hedef Göstermeyi Bırakmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dönemde sıklıkla meslek örgütlerini hedef aldığını ve meslek örgütlerine yasayla müdahale edilmesi için vadeler belirlediğine dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı meslek örgütlerini hedef göstermeyi bırakmalı.

Ülkenin mühendislerine, mimarlarına, doktorlarına, avukatlarına ‘yıkım ekibi’ demek en hafif tabirle ne dediğini bilmemektir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meslek örgütlerine hedef alan sözlerine tepki gösterdi. 

Türkiye’de özgürlükler konusunda ciddi bir gerileme yaşandığını, iktidar gücüyle tüm kurumların AKP’lileştirilmeye çalışıldığını kaydeden Budak, Cumhurbaşkanı’nın meslek örgütlerini hedef göstermesinin bu sürecin devamı olduğunu kaydetti. Sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin bağımsız çalışmasının ülkeye daha fazla katkı sağlayacağını ancak bundan rahatsızlık duyulduğunu kaydeden Budak, “Meslek örgütleri ne yapıyor? Akıl ve bilimin ışığında, halkın çıkarlarının korunmasını istiyor.

Doğanın ranta kurban edilmemesini istiyor. Mesleklerini özgürce icra edebilmek istiyor. Anlaşılan o ki, meslek odalarının, akıldan, bilimden, halktan yana tutumu, Cumhurbaşkanı’nı rahatsız ediyor. Ülkenin mühendislerine, mimarlarına, doktorlarına, avukatlarına ‘yıkım ekibi’ demek, en hafif tabirle ne dediğini bilmemektir” diye konuştu.

DERT ÇOĞULCULUK DEĞİL RANT

Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde meslek odalarını “darbe hukuku”na dayanarak bakanlıklara bağlamaya çalıştığını kaydeden Budak, şöyle devam etti:

“Darbe döneminde çıkarılan bir kanunla, meslek odalarını bakanlıkların idari ve mali vesayeti altına sokmaya çalışan, meslek odalarının kaynaklarını kurutmaya çalışan Cumhurbaşkanı’nın çoğulculuktan, çok seslilikten söz etmesi büyük bir çelişkidir.

Türkiye’yi düşünce ve ifade özgürlüğünde küme düşürenlerin, basın özgürlüğünü sıfırlayanların, derdinin çoğulculuk olmadığı açıktır. Ekonomik Sosyal Konsey daha etkin çalışacak diye anayasal kurum oldu ama ortada yok. Bir daha toplanamadı.

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Dert çoğulculuk değil ranttır. İstiyorlar ki Türkiye’nin yağmalanmasına, talan edilmesine hiç kimse itiraz etmesin. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir an önce Anayasa’yı okumalı ve ülkenin mimarlarını, mühendislerini, doktorlarını, avukatlarını hedef göstermeyi bırakmalıdır. Sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri bağımsız olmadan çoğulculuk da olmaz, demokrasi de olmaz.”

yukarı çık
0
Paylaşım