Menu
RSS
Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Prev Next

Baklavalı Mecliste Kinayeli Siyaset Öne çıkarılmış

Baklavalı Mecliste Kinayeli Siyaset

Muratpaşa Belediyesi'nin Haziran ayı meclis toplantısı, meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Belediye Meclis üyesi Hasan Kilit’in getirdiği baklava meclis üyelerine servis edilirken, partilerin gurup sözcüleri gündem dışı konuşmalar yaptılar.

İlk söz alan CHP gurup sözcüsü Hüseyin Sarı, Gezi olaylarından, her gün gelen şehit haberlerinden, Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümünden ve son olarak ta AKP’nin olağanüstü kongresinde seçilen Başbakan Binali Yıldırım’dan bahsetti.

19 Mayıs’ın görkemli şekilde kutlamaktan onur duyduklarını belirten Sarı, 4 Haziran 2016 Cumartesi günü yapılacak olan, Falez 2 Park’ta, Sokak Hayvanları Sahiplendirme Festivali’ne tüm kent halkını davet etti.

Daha sonra söz alan AKP gurup sözcüsü Cemal Öner, Nazım’dan, AKP’nin olağanüstü kongresinden, İstanbul’un fethinden bahsetti.

MHP gurubu adına konuşan Mustafa Taşbaş’da benzer konulara değindikten sonra AKP’nin yeni başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım için “birden Yıldırım Aktuna aklıma geldi” demesi üzerine meclis salonu gülüşmelere sahne oldu.

Ancak bu benzetme AKP gurubunu kızdırdı ve Taşbaş’a yönelik “Bir nezaket çerçevesinde siyaset yapmaya gayret ediyoruz. Saçma sapan benzetme ve siyasi saldırılar ile karşı karşıya geliyoruz.

Mustafa Taşbaş'ın bu söylemlerini doğru bulmuyorum. TC 'de başbakanlık yapmış herkese saygımız var. Başbakanlık değişiminde, her kim gelirse gelsin başbakanlık yapacak statü ve donanımdadır.

Davutoğlu Başbakan olduğunda da gölge başkan olacak diye söylentiler çıktı.  Öyle olmadığını gösterdi. Hatta Başbakanlıktan ayrıldığında herkes neden ayrıldı diye sordu. Bizde isimlerin yanına sıfat koyma dengesi değildir” dedi.

Toplam 43 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal başkanlık etti.

Bunun üzerine Mustafa Taşbaş; “Bizim aklımıza nedense Yıldırım Akbulut geliyor hayırlı olsun diliyorum. Saçma sapan sözü geri almasını istiyorum. Eski mizahi kişiliği ile akıllara gelecektir. Yıldırım Akbulut hakkında mizahi ve kişiliği vardı o yüzden benzetme yaptım”

Gündemin 3. Maddesinde söz edilen U17 genç futbol takımına Türkiye Şampiyonluğunu kazanması nedeniyle ödül verilmesi maddesi görüşülürken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Antalyaspor ve Alanyaspor’a basın aracılığıyla çağrıda bulundu.

Gerek U17 ve gerekse de U19 Genç Futbol Takımı içerisinde oldukça yetenekli futbolcuların bulunduğunu belirten Uysal, spora amatör spor olarak bakmak istediklerini, toplumun beden sağlığı için ve dünya çapında sporcu yetiştirmek için Antalyaspor ve Alanyaspor takımlarının bu iki takımdan da en az 5’er kişiyi kadrolarına katmalarını beklediklerini söyledi.

Bu takımlarda bulunan futbolcuların mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini ve bunun kent yararına olduğunu dile getiren Uysal, bunun yapılması halinde güzel bir model olacağının da altını çizdi.

37 ve 38. Maddeler sonrasındaki gündem konularını ek bir mecliste görüşmek üzere meclis toplantısı sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım