Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

Antalya’da Denizcinin Durumu Yürekler Acısı

Antalya’da Denizcinin Durumu Yürekler Acısı

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hanifi Demirkıran, Antalya ve ilçelerindeki tur tekneleri sahiplerinin ekonomik olarak çöktüğünü söyleyerek, “Şu anda durumumuz çok vahim. Yürekler acısı. Biz denizciler bittik. Bizim atacak, tutacak damarımız kaldı" dedi.

Antalya ve ilçelerinde günübirlik tekne turları düzenleyen işletmeler, Türkiye'de özelikle son 3 yılda yaşanan gelişmelerden dolayı işlerinin azaldığını söyledi. İşletmeciler, “Böyle giderse milyarlık tekneler limanda çürüyecek" diyerek gelecekle ilgili endişelerini dile getirdi.

Antalya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden olan Antalya Kaleiçi Yat Limanı'nda da ekonomik kriz hat safhaya ulaştı.

Son 3 yılda üst üste yaşanan olayların işlerini her yıl daha da azalttığını söyleyen tekne sahipleri, Gezi olayları, ardından ülkede yaşanan bombalama olayları ve sonrasında Rus turistlerin ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle Türkiye'ye gelmediklerini belirtti.

Rus uçağının düşürülmesi ile Rus pazarının kendileri için tamamen kapandığını sözlerine ekleyen işletmeciler, hemen ardından Almanya'da Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'nın kabul edilmesi ve Türkiye'deki darbe girişiminin de tüm bu yaşananların üzerine tuz biber ektiğini ifade etti.

Yat Limanı'nda teknesi bulunan DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hanifi Demirkıran, liman ve personel parasını ödeyemeyecek durumda olduklarını belirterek, “Şu durumda durumumuz çok vahim. Yürekler acısı. Biz denizciler bittik.

Bizim atacak, tutacak damarımız kaldı" dedi. Kemer, Kaş, Demre, Alanya, Manavgat'taki teknecilerin de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını sözlerine ekleyen Hanifi Demirkıran, “Bir sezonluk kaybımız 2 milyon TL'yi buluyor.

Tekneleri satmak isteyen var ama alan yok. Bu dönemde kimse yatırım yapmak istemiyor. İş yapamazsak bakımını da yapamıyoruz. Genelde tekneler ahşap olduği için bakım yapılamayan teknenin ömrü de kısalıyor.

Bizi Ancak Rus turist kurtarır. Bankalar bize kredi de vermiyor. Kredi verseler, kendimizi kurtarma şansımız var. Önümüzdeki sezona kadar ayakta durabilmemiz için mutlak surette kredi kullanmamız gerekiyor. Devletin bu konuda bize el atması lazım" diye konuştu. Kaynak: DHA

yukarı çık
0
Paylaşım