Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

Antalya’da 10 Ekim Anması: “Yeni Mücadelelere Yürüme Zamanı”

Antalya’da 10 Ekim Anması: “Yeni Mücadelelere Yürüme Zamanı”

10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren 100 kişi, Antalya’da düzenlenen etkinlik ile anıldı Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenler, katliamın birinci yıldönümünde Antalya’da da anıldı. Antalya Sokakları’nın haberine göre;

Konyaaltı Cemevi Konferans Salonu’ndaki anma programında yoğun bir katılım gerçekleşti.CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara ile HDP Milletvekili Nursel Aydoğan da etkinliğe katıldı.

Yaşamını yitirenler için saygı duruşuyla başlayan anma programının açılış konuşması Eğitim Sen Kadın Sekreteri Özlem Yavuz gerçekleştirdi. Her dilden ve renkten emekçinin barış talebiyle bir araya geldiği Ankara Garı’nda kapkara bir ölüm bayrağının üzerlerine dikildiğini söyledi.

Yavuz, “En güzel gülüşleriyle, en büyük özlemleriyle, en yürekli ve en atılgan halleriyle onlar da içimizde olacaklar. Şimdi umutla ve mutlak kazanacağımız son kavganın azmiyle, yeni mücadelelere yürüme zamanı. Unutursak kalbimiz kurusun” dedi.

Açılış konuşmasının ardından anma, hayatını kaybedenler için sinevizyon gösteri ile devam etti. Şair Şükrü Erbaş, Halil İbrahim Sezer ve Nusret Gürgöz 101 can anısına yazdıkları şiirleri okudular. “Hesabın sorulmasından korkuyorlar”

Katliamda annesini yitiren Rojbin Batur, annesinin hayatı boyunca mücadele içinde olduğunu, kendisinin de ondan çok şey öğrendiğini, onurlu ve kararlı bir duruşla hareket ettiklerini söyledi. Konuşmanın ardından “Hayatın ve barışın sesi susturulamaz” sloganıyla Ekmek ve Gül Kadın Tiyatrosu, 10 Ekim günü yaşananları anlatan tiyatro oyunu sahneledi.

Karaduman adlı kitabın yazarı Kamile Yılmaz, iktidarın toplum üzerindeki korku politikasına ilişkin “Aslında onlar da korkuyor, haksızlıkların hesabının sorulmasından ölesiye korkuyorlar. Bu nedenle güzel insanlara saldırıyorlar” dedi.

Onlar sevgiyi yaşayamayanlar, sevmeyen ve sevilmeyenler. Onlar bir çiçeğin güzelliğini bir bebeğin gülücüğünü göremeyenler. Bir kadın eli tutamayanlar o nedenle sürekli kadın bedeniyle kafayı bozup, sürekli bu  üzerinden demeç verenlerdir” diyen Yılmaz son olarak, Karaduman kitabının gelirini katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine verileceğini ifade ederek destek beklediğini dile getirdi.

Eğitim Sen korosunun hazırladığı dinletinin ardından anma etkinliği sona erdi. Sendika.Org/ Antalya

yukarı çık
0
Paylaşım