Menu
RSS

Festival Halk Pazarı Çarşısı Derneği Genel Kurulunu Yaptı: Karasu Başkanlığa Seçildi

Festival Halk Pazarı Çarşısı Derneği Genel Kurulunu Yaptı: Karasu Başkanlığa Seçildi

Festival Halk Pazarı Çarşısı Dayanışma Yaşatma Koruma Derneği Genel Kurulu üyelerin katılımı ile yapıldı ve tek liste ile seçime gidilen genel kurulda Namık Karasu Başkanlığa seçildi.

241 üyeye sahip Festival Halk Pazarı Çarşısı Dayanışma Yaşatma Koruma Derneği Festival Halk Pazarı Çarşısı Dayanışma Yaşatma Koruma Derneği uzun yıllar adres değişikliğinin yarattığı sıkıntıları çekerken oluşturulan yönetimler fedakarca çalışarak ve ellerinden gelen çabayı göstererek bugüne kadar

derneğin yaşamasını sağladılar. Gelinen süreçte Doğu Garajında yapımı tamamlanan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi’ne taşınma gerçekleşmiş ve esnaflar yerlerine geçtiler.

Dernek yönetimi bugünden itibaren yönetimden çekilerek yapılan genel kurulda oy birliği ile yeni yönetimi seçtiler.

Genel Kurul’da divan başkanlığına Emre Vapur, dian yazman ve katipliğine de dernek eski başkanı Ayşegül Çiftçi ve Ahmet Gezer seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra derneğin eski yönetimi yaptıkları çalışmaları kısaca anlattı. Faaliyet ve denetleme raporlarının okunmasından sonra eski yönetim ibra edildi. Başkanlığa aday olan Namık Karasu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Halk Pazarı’nın yüz yıllık bir geçmişi var. Festival Çarşısı’nın otuz yıllık bir geçmişi var. Ben 96’da dükkanımı açmıştım, oğlum yeni doğmuştu, bugün dükkanımı ona teslim ettim. Çarşımız onbeş yıl önce dağıldı, bazı esnaflarımız Kundu’ya gitti, bazıları Kemer’e, bazıları da Kaleiçi’ne gitti.

Hepimiz buraların ekmeği ile büyüdü. En iyi tezgahtar Halk Pazarı’ndan çıkan esnaflardır. Ama bizi hiçe saydılar, altı aydır buradayız bir tane gelen yok, turist yok. Doğu Garajı Antalya’nın kalbi, göbeği, ancak bir türlü buraya turist ve taksi getiremiyoruz.

Belediye mi engel oluyor, başkaları mı engel oluyor, yoksa biz mi beceriksizis? Bunu tartışmalıyız. Geçmiş yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Çok emekleri oldu. Derneğimize sahip çıktılar ve buraya kadar getirdik.

Bundan sonra ne yapmalıyız? Bundan sonra birlik ve beraberlik olmalıyız. Gerekirse belediyeye gitmeliyiz ve peşini bırakmamalıyız. Birçok esnafımızın ve benim de ihtiyacım yok ama burası bizim çocuklarımızı büyüttüğümüz yer.

Ben yeni yönetim arkadaşlarımla görüşerek en kısa zamanda turist turlarının ve taksilerin çarşımıza girmesi için elimden gelen herşeyi yapacağım.

Bu arada bu salonu bize veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ANET Yönetim Kurulu Başkanına çok teşekkür ediyorum. Suları gönderen Muratpaşa Belediyemize de çok teşekkür ediyorum.”

Seçildikten sonra ise Namık Karasu yeniden söz alarak bazı yerlerde taksilerle görüştüklerini ve onlardan söz aldıklarını belirtti. Sayın Muhittin Böcek te en kısa zamanda turları başlatacağını ve elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Bize Belediye sözünü vermişti, öyleyse bu sözünü yerine getirecek diyerek sözlerini tamamladı.

Festival Halk Pazarı Çarşısı Dayanışma Yaşatma Koruma Derneği Genel Kurulu’nda seçilen yönetim listesi:

Yönetim Kurulu Asil:

Namık Karasu / Kemal Yılmaz / Ahmet Yüksel / Şengül Albayrak / Ata Çelik / Ergün Yabar / Onur Gültekin / Ulaş Durak / Melih Toroman / Mehmet Şahin / Muammer Yılmaz / Mustafa Cahit Sönmez / Hüseyin Türkdönmez

Yönetim Kurulu Yedek:

Uğur Büyükboğa / Cemal Nergiz / Mustafa Koldan / Ertuğrul Erdoğan / Mustafa Naya / Hüsnü Altuner / Fatma Yılmaz / Bayram Elle / Ahmet Gezen / Veli Şahin / Rıdvan Bektaş / Abdullah Şimşek / Mustafa Öcal

Denetim Kurulu Asil:

Hüseyin Sevinç / Ayşegül Çiftçi / Erdal Gümüştaş

Denetim Kurulu Yedek:

Hasan Korkmaz / Nil Altay / Mehmet Maraz

yukarı çık
0
Paylaşım