Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

Antalya SGK İl Müdürlüğü Yapılandırmayı Anlattı

Antalya SGK İl Müdürlüğü Yapılandırmayı Anlattı

24.08.2016 Çarşamba günü saat 14:00’ da ATSO meclis salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Vali Yardımcısı Sayın Canan HANÇER BAŞTURK, Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Sayın Uğur ÜNALAN, Antalya SGK İl Müdürü Nejat DENİZ ile Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından birçok üst düzey yetkilinin yanı sıra işverenler tarafından geniş bir katılım sağlandı.

Toplantıda açılış konuşması yapan İl Müdürü Nejat DENİZ; Kurumumuz faaliyet konusunun sosyal sigortacılık ve sağlık olması nedeniyle 80 milyon nüfusun tamamına hizmet verdiğini belirterek, yapılandırmanın Haziran 2016 ve önceki dönemlere ait Sosyal Güvenlik Kurumu alacaklarını ve bunların gecikme cezalarını kapsadığını belirtti.

Borcunu yeniden yapılandıran işverenlerden Kanun kapsamında olan ve borcunu peşin ya da taksitli ödemek isteyenlerin 31 Ekim 2016 tarihine kadar başvurabileceklerinin altını çizerek, ilk ödemenin 2 Ocak 2017 tarihine kadar yapılması gerektiğini ve teşviklerden yararlanabileceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur ÜNALAN yaptığı konuşmada, yapılandırmanın önemine değinerek yapılandırmanın sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi.

Genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigorta ve topluluk sigortası primi, emekli keseneği ve kurum karşılığı primi, idari para cezaları gibi birçok alanda avantajlar sağladığını belirterek Kuruma borcu olan kişilerin 6736 sayılı kanunla çıkartılan bu fırsattan yararlanmaları gerektiğini belirtti.

Sosyal Güvenlik uzmanı Çağlar MIZRAK slayt eşliğinde yaptığı sunumunda, yapılandırmanın tam olarak neleri kapsadığını ve işverenlerin nasıl faydalanacağını detaylı bir şekilde ifade etti.

Soru ve cevap bölümünde katılımcıların sorularının Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından cevaplanmasının ardından, İl Müdürü Nejat DENİZ, toplantının çok faydalı geçtiğini ifade ederek, beklenen faydayı sağlaması dilekleriyle katılımcılara teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım