Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

Antalya'dan Barış Sesi Yükseldi

Antalya'dan Barış Sesi Yükseldi

Antalya’da yapılması planlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü yürüyüşü, OHAL gerekçe gösterilerek engellendi. Bu engellemeyi protesto eden Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri 4 Eylül günü Cumhuriyet meydanında bir basın açıklaması yaptı.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Antalya Emek ve Demokrasi güçlerinin Aydın Kanza parkında yapmak istedikleri barış mitingi Valilik kararı ile OHAL’e takıldı. Valiliğin ‘Mitingde güvenlik zafiyeti oluşur’ gerekçesi ve OHAL çerçevesinde barış mitinginin engellenmesi basın açıklamasıyla protesto edildi.

“Ne darbe, ne dikta, ne savaş. Barış barış barış…” yazılı pankart ile Cumhuriyet meydanında bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri adına basın açıklamasını HDP Antalya İl Eş Başkanı Songül Karlı okudu.

Karlı açıklamasında “1 Eylül Dünya Barış Günü’nün OHAL’in, baskıların, yasakların, içte ve dışta yükseltilen savaş politikalarının eşliğinde kutlandığını” belirterek şöyle devam etti: “1 Eylül Dünya Barış Günü’nü hem Türkiye’de hem de Ortadoğu geneli ve özelde Irak, Suriye, Filistin’de şiddet, çatışma ve savaş ortamında karşılıyoruz.

Bugün coğrafyamız kanıyor, halklar arasına kör nefer tohumları ekiliyor. Bir yılı aşkın süredir ‘sonuna kadar savaş diyen siyasi iktidar karşısında ‘sonuna kadar barış’ mücadelemizi eşitliğe, özgürlüğe ve demokrasiye olan inancımızla sürdüreceğiz.

Çocukların ve gençlerin ölmediği, kadınların şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, katliamların yaşanmadığı, kimsenin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı günlerin gelmesi özlemimizdir. Barışı ve kardeşliği sağlamak hepimizin elindedir.”

Kimsenin Çocuğu Öldürülmesin

10 Ekim Ankara Barış mitinginde yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik de eylemde bir konuşma yaptı. Tedik konuşmasında “Ankara'da yüzü aşkın insanı katleden anlayış, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü yasaklıyor.

Biz analar, çocuklarımızı askere gönderirken ölsün diye göndermiyoruz. Bütün ölümler dursun. Asker, polis, Kürt analarına sesleniyorum; gelin birlik olalım, bu savaşı durduralım. Bütün anaların gözyaşlarının rengi aynıdır” dedi. Evrensel

yukarı çık
0
Paylaşım