Menu
RSS
Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

Akdeniz'de 4,2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD'dan alınan bilgiye göre A...

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Krize Sebep Olanlardan Başlatılmalıdır

TMMOB Şehir Plancıları Odası: Kamuda Tasarruf, Kri…

TMMOB Şehir Plancıları Odası t...

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Anketi: Erken Seçim Olmalı mı?

ORC Araştırma’nın "Bu Pazar se...

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kişi hayatını kaybetti

Bayramın ilk 3 günündeki trafik kazalarında 22 kiş…

Bakan Yerlikaya, “Lütfen aşırı...

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 1295 Yaralı

Bayram Tatilinin İkinci Günü: 726 Kaza, 11 Ölü, 12…

İçişleri Bakanı Yerlikaya, bay...

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam Kapıda!

Faturalar Kabaracak... Elektrik Ve Doğal Gaza Zam …

Temmuz ayında, genel seçim ve ...

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Bayram Gibi Bayram: Yurttaşlar Et Bile Alamıyor

Yurttaşlar bırakın kurban alma...

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Prev Next

Antalya’da Kanser Hastalarına Sanat Morali

Antalya’da Kanser Hastalarına Sanat Morali

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Prof. Dr. Mustafa Samur Kemoterapi Ünitesi Sanat Atölyesi'nde, kemoterapi hastalarının tedavi amaçlı yaptığı resimler, AÜ Hastanesi H Blok'ta yer alan Tıbbi Onkoloji Polikliniği koridorlarında sergileniyor.

Akdeniz Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Mutlu, sanatı tedavilerine entegre ettiklerini söyledi. Çalışmalarının yaklaşık 10'uncu yılına girdiğini aktaran Doç. Dr. Hasan Mutlu, "Türkiye'de ilk olmaktan çok mutluyuz. Yeni yeni ülkemizin diğer üniversitelerinde de bu konularda girişimler var. Ama bunun öncüsü olmaktan da mutluyuz" dedi.

Kemoterapi alan hastaların mutlaka sanat içinde bulunmasını istediklerini kaydeden Doç. Dr. Hasan Mutlu, şöyle devam etti:

"Bu nedenle kemoterapi ünitemizin içine entegre olmuş bir sanat atölyemiz var. Burada hastalar yanlarında herhangi bir şey getirmeden resim ve taş boyama yapabiliyor. Ayrıca atölyemizde bandana boyamalarımız, küçük maketler yapmak için hamurlarımız var.

Bu etkinlikler hasta kemoterapi alırken zamanın çok daha iyi geçmesini sağlıyor. Hatta kemoterapi alan hastalar özellikle çarşamba günü gelmek istiyor. Bu aktivitenin içinde olmak istiyorlar. Bazen hiçbir tedavi görmedikleri halde çarşamba günü hastaneye gelmek istiyorlar."

Sanat Atölyesi Büyüyor

Yaklaşık 1 yıl sonra taşınacakları yeni binada çok büyük bir sanat atölyesi oluşturacaklarını aktaran Doç. Dr. Mutlu, "Bunun planlarını yaptık, iç mimarisini düzenledik. Büyük bir alan olacak.

Resim sanatını uygulayabileceğimiz, küçük el işleri yapabileceğimiz, boyaların yapılabileceği, denge çalışmalarının yapılabileceği her türlü aktivitenin rahatlıkla uygulanabileceğini düşündüğümüz büyük bir sanat atölyesi oluşturuyoruz. Zaten kemoterapi ünitemiz çok büyük ve dizaynı çok modern olacak" diye konuştu.

Hergün Sergi

Tıbbi Onkoloji Polikliniği koridorlarında haftanın her günü resim sergisi olduğunu söyleyen Doç. Dr. Mutlu, "Sergimiz her hafta yenileniyor. Bir hafta boyunca resim yapan kemoterapi hastalarının eserleri bu alanda sergileniyor.

Sergiye hastalarımızın çok büyük ilgisi var. Hastalarımız gelip burada kendi yaptıkları eserleri görünce son derece mutlu oluyor" dedi.

Sanatla Uğraşan Hastalar Tez Konusu

Sanatın tüm hastalıkların tedavisinde pozitif etkisi olduğunu bildiklerini belirten Doç. Dr. Mutlu, "Biz bu yönde tez de hazırlıyoruz. 'Sanatla uğraşan hastalarımızla sanatla uğraşmayan hastalar arasında hayat kalitesi açısından fark varmı' başlığı altında.

100 hastayla bu projeyi yürütüp sonlandıracağız. Sanat atölyemize günlük 20-25 hasta aktif olarak katılıyor. Ayrıca pazartesi Türk Halk Müziği, salı günü Türk Sanat Müziği korolarımız var. Cuma günü dinletiler yapıyorlar" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım