Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

Antalya’da İki Belediye Karakolluk Oldu

Antalya’da İki Belediye Karakolluk Oldu

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nün Manavgat'ta devam eden altyapı çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi ile Manavgat Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASAT'ın Manavgat merkez Hastane Caddesi'nde yürüttüğü altyapı ve kanalizasyon çalışmaları kapsamında, yapımı süren yağmur suyu drenaj hattına 5 metrelik ek yapılması işi, Manavgat Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi.

ASAT adına çalışmayı yürüten yüklenici firma iş makinelerini alana getirirken, Manavgat Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri çalışma için kendilerinden izin alınmadığı gerekçesiyle izin vermedi. Bunun üzerine taraflar arasında sözlü tartışma yaşandı.

Sonrasında Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş, geldi. Sözlü tartışmanın devam etmesi üzerine taraflar birbirinden şikayetçi olmak amacıyla Merkez Şelale Polis Karakolu'na gitti.

Burada tartışma tatlıya bağlanınca Manavgat Belediyesi işin kendilerinden izinsiz yapıldığı, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğü ise çalışmalarına engel olunduğu gerekçesiyle birbirleri hakkında tutanak tutturdu.

İzin Alınması Gerekir

Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Şimşek, Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat Irmağı kenarında yağmur suyu menfez çalışması yapmak istediğini, bunun için Manavgat Belediyesi'nden izin alınması gerektiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi görev alanında her türlü çalışmayı yapabilir.

Manavgat Belediyesi sınırlarında çalışma yapabilmesi için konu ile alakalı izin verilmesi anlamında çalışmayı bildirmesi gerekiyor. Konu perşembe saat 22.00 sıralarında emniyete intikal etti.

Mutabakat sağlandı, buna rağmen bu zamana kadar izin alınmadı. İzin başvurusunda bulunmadılar. Zorluk çıkartmak istemiyoruz" dedi.

Büyükşehir Karar Vericidir

Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Büküş ise Sarılar, Devlet Hastanesi ve Milli Egemenlik Mahallesi'nden gelen yağmur suyu ile Türkbeleni'nden gelen yağmur suyunun tahliyesi için drenaj hattının elzem olduğunu anlatırken, "Geçen yıllarda yaşanan sel felaketlerinin nedenlerinden biri de bu drenaj hattının kullanılamaz olmasıydı.

Benzer felaketlerin yaşanmaması için buranın ivedilikle yapılması gerekiyor. Manavgat Belediyesi ile yaşanan sorunu gidermeye çalışacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu noktada karar verici mercidir" diye konuştu.

Tarafların talepleri doğrultusunda Manavgat Belediyesi çalışma için izin alınmasını beklerken, Büyükşehir Belediyesi Koordinatörlüğü'nden henüz izin talebinde bulunulmadığı gerekçesiyle çalışma yarıda kaldı.

yukarı çık
0
Paylaşım