Menu
RSS
Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine ...

Prev Next

Antalya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Antalya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu

Antalya'nın birçok ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı. Törenlere halkın ilgisi yoğun oldu. İlçedeki protokol mensuplarının katıldığı törende Atatürk anıtlarına çelenkler konuldu. Saygı duruşu yapıldı. İstiklal Marşı okundu.

Demre

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü Demre'de düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Kaymakam Murat Uz, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Görkem Güncan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasından sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Astsubay Çavuş Ali Yayar, geçmiş dönemlerde savaşan Türk ordusunun arkasında duran Türk Milleti’nin, günümüzde de durduğuna işaret ederek, vatanın birliği ve bütünlüğünün ilelebet süreceğini söyledi.

Meydandaki törenden sonra Kaymakam Murat Uz, makamında tebrikleri kabul etti.

Serik

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Serik İlçesi’nde de kutlandı.

Serik Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene, Antalya Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan ve vatandaşlar katıldı.

Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine binaen konuşmayı ise Jandarma Astsubay Başçavuş Bünyamin Yaman yaptı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan tören sonrasında ise Antalya Vali Yardımcısı ve Serik Kaymakam Vekili Mehmet Yavuz, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Kumluca

Antalya’nın Kumluca İlçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Cengiz Kaya, İlçe Emniyet Müdür Vekili Baş Komiser Ferhat Gökkaya ve vatandaşlar katıldı.

Törende Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Cengiz Kaya Atatürk anıtına çelenk sundu.

Ardından Saygı Duruşu ve istiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemi üzerine yapılan konuşmadan sonra öğrenciler 30 Ağustosla ilgili şiirler okudu.

Daha sonra Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ve Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Cengiz Kaya tarafından tebrikler kabul edildi.

İbradı

Antalya’nın İbradı İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. İbradı'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü kutlamaları dolayısıyla ilçe merkezindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Törene Kaymakam vekili Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Sefa Araç, İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru, İlçe Emniyet Amiri Suat Esin'in yanı sıra kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Sefa Araç yaptı.

Başçavuş Araç, "30 Ağustos zaferini bize armağan edenler kahramanlıklarla dolu tarihimiz, korkusuzluğun, yurtseverliğin bir efsanesi olmuşlardır. Bu kutsal ve tarihi gün vesilesi ile başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Tören sonrası Kaymakam vekili Akseki Kaymakamı Murat Beşikçi makamında tebrikleri kabul etti.

Kaş

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü törenle kutlandı. Kaş Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen kutlamalara Kaymakam Bilgihan Bayar, Garnizon Komutan vekili Deniz Yüzbaşı Berk Tezci, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Duman, Emniyet Müdür vekili Halil Baydemir, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Garnizon Komutan vekili Deniz Yüzbaşı Berk Tezci yaptı. Tezci, "Birinci Dünya Savaşı sonrası imzalanan Sevr Antlaşması ile yurdumuz elimizden alınarak, özgür yaşamamıza son verildi.

Ulusumuz bunu elbette kabul etmedi. 19 Mayıs 1919'da Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile ulusumuz tek vücut halinde özgürlük mücadelesine başladı. TBMM'nin açılması ile ulusal kurtuluşun merkezi Ankara oldu.

İnönü Savaşları'nda bağımsızlığın ilk ateşleri yakıldı. Büyük Taarruz'da Atatürk, 'Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır' diyerek tarihi emrini vermiştir.

22 Ağustos 1922'de artık kesin düşmanı yok etme emri verilmiştir. İşte o gün Zafer Bayramı'dır. Türk ulusunun kurtuluşudur. Türk tarihinin en büyük zaferlerinden biridir" diye konuştu.

Kutlamaların ardından Kaymakam Bilgihan Bayar makamında tebrikleri kabul etti.

Kaş'a bağlı Kalkan Mahallesi'nde bu akşam CHP İlçe Başkanlığı tarafından fener alayı düzenleneceği belirtildi.

Alanya

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı. Büyük Taarruz'un 94'üncü yıldönümü kutlamaları Alanya'da Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde başladı.

Törene, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, siyasi partilerin ilçe başkanları, oda ve dernek temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaymakam Hasan Tanrıseven, Garnizon Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunduğu törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Jandarma Üsteğmen Mehmet Ay'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle sona erdi.

Kemer

Antalya’nın Kemer İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94'üncü yıldönümünde Kemer'deki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törende, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kemer İlçe Merkez Karakol Komutanı Üsteğmen Arda Özcan yaptı.

Törenin ardından program kaymakamlıkta devam etti. Burada tebrikleri kabul eden Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin ve Belediye Başkanı Mustafa Gül, protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Kutlamalar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda askerlerle bayramlaşmanın ardından sona erdi. 30 Ağustos kutlamaları dolayısıyla ilçede akşam fener alayı yapılacak.

Manavgat

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Aruk, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, askerler ve vatandaşlar katıldı.

Çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma İkmal Yüzbaşı Alattin Kılıç yaptı. Kılıç, 30 Ağustos 1922'de yaşananlar ve Türk milletinin istiklaline verdiği önem hakkında bilgi verdi. Yüzbaşı Kılıç, "İstiklal için Türk milleti Atatürk'ün başkomutanlığında kadını erkeği, genci yaşlısıyla destanlaşan bir mücadele yapmıştır" dedi.

Törenin ardından Kaymakam Nazmi Günlü makamında tebrikleri kabul etti.

Finike

Finike’de 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Yunuslu Park Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Erol Möngü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Fatih Terzi, Emniyet Müdürü Cemil Doğan, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum amirleri, gaziler, şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Protokolun anıta çelenk sunmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Çavdır Ortaokulu Müdürü Ali Çetin'in günün anlamına ilişkin konuşmasının ardından tören Finike Aquapark Düğün Salonu'nda devam etti. Burada Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Erol Möngü ile Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu tebrikleri kabul etti.

Resmi töreninin ardından CHP İlçe Başkanlığı ile Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Alternatif çelenk töreninde konuşan CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, bayram kutlamasına vatandaş katılımının az olmasından üzüntü duyduklarını söyledi.

Finike Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Atatürk heykeline bakım yaparak, boyadı.

Korkuteli

30 Ağustos Zafer Bayramının 94. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde kutlandı.

Şehitlik anıtında düzenlenen kutlama törenine Kaymakam Erol Tanrıkulu, Garnizon Komutan vekili Jandarma Yüzbaşı Mutluay Oskay, Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Memioğlu ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla sona erdi.

Tören sonrasında Kaymakam Erol Tanrıkulu, Kaymakamlık binasında tebrikleri kabul etti.

Gündoğmuş

Antalya’nın Gündoğmuş İlçesi'nde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Gündoğmuş'taki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Törene, Kaymakam Mustafa Üner, Jandarma Komutanı Üsteğmen Adnan Samed Yardımcı, Emniyet Amiri Kamil Cıngıl ve diğer protokol üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı. Tören tebriklerin kabulüyle sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım