Menu
RSS

Antalya’da 17 İşçinin 2 Yıldır Para Alamadıkları İddiası

Antalya’da 17 İşçinin 2 Yıldır Para Alamadıkları İddiası

Antalya’nın Manavgat İlçesi'nde bir okul inşaatında çalışan 17 işçi, yüklenici firmanın 2 yıldır kendilerine ödeme yapmadığını iddia ederek Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak destek istedi.

Manavgat İlçesi'nde 2014 yılında yapımına başlanan Örenşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında çalışan ve malzeme tedarik eden bir grup esnaf, yüklenici ve taşeron firmalardan alacaklarını tahsil edemediklerini iddia etti.

Toplam 12 esnaf kendi alacaklarının toplam 1 milyon 211 bin 800 TL olduğunu, diğer alacaklılarla birlikte rakamın 2 milyon liranın üzerine çıktığını belirterek, işe başladıktan bugüne tek kuruş tahsilat yapamadıklarını öne sürdü.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan işçiler ve esnaf, basın açıklaması yaparak destek istedi. Grup, polisin izin vermemesi üzerine müdürlüğe 500 metre uzaklıkta basın açıklaması yaptı.

İşçiler adına konuşan Ramazan Özaydın, 2016 yılında faaliyete geçen liseyi 2015 yılında tamamladıklarını söyledi.

İşin tamamlanmasının ardından 2 yıl boyunca oyalandıklarını, çek aldıklarını ve çeklerin karşılıksız çıktığını iddia eden Özaydın, "Biz işçilerin yanında iş yapan esnaf da dolandırılmış. Okul inşaatında çalışan 500'e yakın işçi mağdur edildi. Toplam alacağımız 1 milyon 800 bin TL "diye konuştu.

Esnafının tamamının borç içinde yüzdüğünü ve icralarla uğraştığını söyleyen Özaydın, "Biz bu işe girdikten sonra borçlarımızı ödemek için evimizi, arabamızı sattık. Maddi ve manevi zor günler geçiriyoruz.

Alacaklarımızı isteyen bazı arkadaşlar ise ölümle tehdit ediliyor. Paralarımızı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Yüklenici firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Alacaklılardan Selahattin Kılıç ise inşatta çalıştığı sırada iş kazası geçirdiğini ve yüzünden yaralandığını ifade etti.

Yüzündeki izleri gösteren Kılıç, firma yetkililerinin estetik ameliyat konusunda kendisine söz verdiğini ancak bu sözün de yerine getirilmediğini kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım