Menu
RSS
Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Acemi Kasap' Bilançosu: Toplam 16 Bin Yaralı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca b...

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Kazası

Bayram Tatilinin İlk Günü: 24 Saatte 852 Trafik Ka…

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,...

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Örnek Bir Belediyecilik Yapacağız

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz: Türkiye’de Ö…

Antalya Büyükşehir Belediyesi’...

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz Alkışlarla Karşılandı

Antalya Büyükşehir Meclisi Toplandı: Mesut Kocagöz…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ...

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücadelesini Kazandı ve Tahliye Oldu

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Sonunda Hukuk Mücad…

Antalya'nın Konyaaltı ilçesind...

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğrenciler Okula Gönderilmeyecek

Yeni Müfredat Boykot Edilecek: 11 Haziran’da Öğren…

“Müfredatı Geri Çekin Platform...

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

Antalya Milletvekili Aykut Kaya CHP’ye Katıldı

CHP meclis gurubunda CHP Genel...

Prev Next

Antalya CHP Milletvekili Arı: Avukat Haksızlığa Boyun Eğmez, Eğmeyecek. Boşa Uğraşmayın

Antalya CHP Milletvekili Arı: Avukat Haksızlığa Boyun Eğmez, Eğmeyecek. Boşa Uğraşmayın

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, “Son dönemlerde Avukatların uğradığı haksız muamelelerden birisi de Antalya Adliyesinde yaşanmaktadır. Antalya Adliyesi ve Bölge Adliyesinde kart okutarak

iki ayrı turnikeden geçen avukat ayrıca “Bina Güvenliği ve Önleyici Tedbirler” gerekçesi ile çantaları X-Ray cihazından geçirilmekte kendileri de metal dedektör duyarlı kapıdan geçmeye zorlanmaktadır.

Bu uygulama aynı adliyede görev yapan Hakim, Savcı ve binleri bulan adliye çalışanına yapılmazken sadece avukata uygulanmaktadır. Ne demek şimdi avukat potansiyel suçlumu ki böyle bir davranışa maruz kalıyor.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Açıklamasında “Avukatlık Kanunu derki “Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir. Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder. Yargı organları, emniyet makamları,

diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbüsleri, özel ve kamuya ait bankalar, noterler, sigorta şirketleri ve vakıflar avukatlara görevlerinin yerine getirilmesinde yardımcı olmak zorundadır.”

Bağımsız ve tarafsız yargıdan; Hukukun üstünlüğünden ve Adil Yargılanmadan bahsedebileceksek eğer öncelikle savunmaya hak ettiği değerin tam olarak verilmesi şarttır.

Bugün Avukatlar mesleğini icra ederken neredeyse yok sayılma aşamasına doğru gidilmektedir. Unutulmasın ki avukatlar yargının asli unsurudur ve Avukat olmadan Yargı ve adil yargılama olamaz.

Son dönemlerde Avukatların uğradığı haksız muamelelerden birisi de Antalya Adliyesinde yaşanmaktadır. Antalya Adliyesi ve Bölge Adliyesinde kart okutarak iki ayrı turnikeden geçen avukat ayrıca “Bina Güvenliği ve Önleyici Tedbirler” gerekçesi ile çantaları

X-Ray cihazından geçirilmekte kendileri de metal dedektör duyarlı kapıdan geçmeye zorlanmaktadır. Bu uygulama aynı adliyede görev yapan Hakim, Savcı ve binleri bulan adliye çalışanına yapılmazken sadece avukata uygulanmaktadır.

Ne demek şimdi avukat potansiyel suçlumu ki böyle bir davranışa maruz kalıyor. Bu haksız-hukuksuz hiçbir kanuni gerekçeye dayanmayan uygulama Antalya Barosunun duyarlı avukatlarında çok büyük rahatsızlık yaratmaktadır.

Bu uygulama Savunmaya karşı yapılmış incitici bir uygulamadır. Aynı ana kapıdan girip yan yana iki kapıda Hakim, Savcı ve Adliye çalışanı elini kolunu sallayarak binaya girerken Avukatın böyle suçlu muamelesine tabi tutulmasının anlamı nedir.

Maksat savunmayı itibarsızlaştırmak mıdır? Bu mesele sadece bir an güvenlik ihtiyacı ile izah edilemez. Bu uygulama Türkiye’de sadece İstanbul Çağlayan Adliyesi ve Antalya Adliyesinde mevcuttur.

Antalya Adliyesi ve Bölge Adliyesinde ki bu uygulamadan bir an evveli vazgeçilmelidir.” diyen CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, sözlerini;

Savunmanın itibarsızlaştırılması, mesleğe yapılabilecek en büyük yanlıştır. Savunmanın zayıflatılması yargının zayıflatılması demektir. Haklı mücadele veren Avukat Meslektaşlar bu olaya karşı itiraz etmişler bu itirazları nedeniyle

güvenlik görevlilerinin fiili ve sözlü saldırısına maruz kalmışlardır. Bir güvenlik görevlisinin adliyeye giriş yapan bir avukata sözlü ve fiili saldırısı haddine değildir. Antalya Adliyesinde bugün yaşanan bu saldırıda emri verenler ve

olaya karışanlar hakkında derhal işlem başlatılmalıdır diyerek tamamladı.

Milletvekili Arı, Adalet Bakanı Abdülhamit GÜL’e cevaplandırılması istemiyle yazılı soru önergesi de vererek konuyu meclis gündemine taşıdı.

yukarı çık
0
Paylaşım