Menu
RSS

Antalya Alevi Kültür Dernekleri’nden Birlik Mesajı

  • Yazan 
Antalya Alevi Kültür Dernekleri’nden Birlik Mesajı

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi üyeleri, düzenlediği birlik ve dayanışma kahvaltısında bir araya geldi. Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şubesi üyeleri, 100. Yıl Park Düğün Salonu’nda birlik ve dayanışma kahvaltısı düzenledi.

Kahvaltıya, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şubesi, Amasya Merzifon Kayadüzü Derneği, Erzincan Fırat Boyu Derneği, Şah-ı Merdan Derneği, Karadeniz Samsun-Ordu Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi ve Gençlik Kolları, Çorumlular Derneği, Gaziantep Yavuzeli Derneği, Sivas Deliceliler Derneği, CHP il ve ilçe örgütü ile birçok dernek üyeleri katıldı.

‘Saldırıları kınıyorum’

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya yaptığı konuşmada, son dönemlerde yaşanan Alevi derneklerine yapılan saldırıları kınadı. Kaya, “Biz Aleviler muhakkak bir arada olmalıyız. Faşist ve gerici insanlarla hep beraber savaşmak zorundayız. Onun için diktatör bozuntularını yok etmek için bir arada olmalıyız. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Biz hizmet vermeyi ve yol olmayı seviyoruz” diye konuştu.

‘Belli değerlere hizmet ediyoruz’

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, bu kadar savaşın ve çatışmanın olduğu dünyada, sevgi, saygı, birlik ve dayanışma mesajlarını bırakan büyüklerin kültürünün izinden kararlılıkla gittiklerinin altını çizdi. Uysal, “Hiçbir zaman bu yolda yürümekten geri durmayacağım. Bu yolda yürürken, hiçbir kardeşimi diğerinden farklı görmeyeceğim. Biz belli değerlere hizmet eden insanlarız. Bundan hiçbir zaman vazgeçmeyiz” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım