Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kara Saplanan Kamyonları Çıkarmak İçin Aylarca Bekliyorlar

Kara Saplanan Kamyonları Çıkarmak İçin Aylarca Bekliyorlar

Rusya'nın başkenti Moskova'nın tam 8 bin kilometre kuzeydoğusunda bulunan Yakutistan Cumhuriyeti, en zor koşullara ev sahipliği yapıyor. Aşırı soğuk ve karlar yüzünden yolda kalan şoförler çaresizce aracını bırakıp gidiyor. Zira araçlar bahar mevsimine kadar buzun altında kalıyor.

Rusya'nın Kuzey Buz Denizi kıyları başkent Moskova'nın tam 8 bin kilometre kuzeydoğusunda bulunan Yakutistan Cumhuriyeti, dünyanın en büyük ülkesi Rusya'nın da beşte birini oluşturuyor.

Öte yandan Yakutistan'ın başkenti Yakutsk Sibirya'nın kalbi sayılıyor. Bu, Sibirya'nın buzlar altındaki, dünyanın en soğuk bölgesindeı geçen tek şerit yollar en zor koşullara ev sahipliği yapıyor.

Sadece Tabiat Ana'nın kanunlarının geçerli olduğu bu buz tutmuş tundrada adım başında ters dönmüş ve buza saplanmış kamyonlar görülüyor.

Yolda kalan şoförler çaresizce aracını bırakıp gidiyor. Zira aynı yerde bekledikçe kamyonu buz kütlesinden çıkarmak mümkün değil.

Araçlar bahar mevsimine kadar buzun altında kalıyor. Araçları kurtarmak ancak buzların erimeye başlamasıyla gerçekleşiyor.

Civarda yakın bir demiryolu yok, sadece bin 600 km uzunluğunda senenin donmayan aylarında Lena nehri ile ulaşım sağlanıyor.

Ayrıca sovyet Rusya zamanında Sibirya hapishanelerine yollanan mahkumlar tarafından yapılan 2 bin kilometrelik bir yol var.

Yakutsk, dünyanın en soğuk kenti olarak sayılır. Bu Sibirya kentinde -50 C normal olarak sayılır ve çocuklar sadece dereceler -55 C altına düştüğünde okula gitmiyor.

Yakutsk çevresinde bulunan 800 insanın yaşadığı Oimyakon köyünde ise sıcaklık -71,2 C ölçülmüş ve burası dünyanın en soğuk yerleşim yeri olarak sayılmıştır.

yukarı çık
0
Paylaşım