Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

'Fetullah' İsmini Değiştirmek İçin Mahkemeye Başvurdu

'Fetullah' İsmini Değiştirmek İçin Mahkemeye Başvurdu

Elazığ'ın Keban ilçesinde yaşayan Fetullah Özer, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen ile aynı ismi taşımak istemediği için Keban Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçeyle başvurarak, isminin değiştirilmesini talep etti.

Fırat Üniversitesi Keban Meslek Yüksekokulu Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtım Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Özer, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ elebaşını çağrıştırdığı için çok sevdiği ismini değiştirmeye karar verdi.

Bu konuda ailesinin de desteğini alan Özer, "İsmimin terör örgütü lideri olan Fetullah Gülen'e benzerliği nedeniyle şu an sıkıntı yaşamaktayım. Benim ve aile bireylerimin isteği üzerine ismimi değiştirmek istiyorum.

Mahkemenizin de uygun görmesi halinde yeni ismimin Fatih olarak değiştirilip tescil edilmesini istemekteyim. Mahkemenizden gerekli tescilin yapılmasını arz ve talep ederim." yazılı dilekçesini Keban Asliye Hukuk Mahkemesine teslim etti.

Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi evde olduğunu, darbe girişimini televizyondan öğrendiğini ve ilk anda inanamadığını anlattı.

Askerlerin vatandaşlara ateş ederek şehit etmeleri karşısında şok olduğunu ifade eden Özer, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşları meydanlara çağırması üzerine kendisinin de dışarı çıktığını ve "demokrasi nöbeti"nin bitimine kadar meydanlardan ayrılmadığını belirtti.

Ben O Vatan Haininin İsmini Taşımak İstemiyorum

Darbe girişiminin arkasında Fetullah Gülen'in bulunduğunu öğrendiği ilk andan itibaren taşıdığı isimden rahatsız olmaya başladığını anlatan Özer, şöyle devam etti:

"Bundan sonra 'Fetullah' dedikleri zaman çok rahatsız oldum. Arkadaşlarımın bana 'Feto' ya da 'Fetö' demesini istemedim. Bunun üzerine ben de ismimi değiştirmeye karar verdim.

Ailemle konuştum, dedim ki 'ben o vatan haininin ismini taşımak istemiyorum, ismimi değiştirme kararı aldım.' Ailem de destek verdi. Ardından Keban Adliyesine dilekçeyle başvurdum. İnşallah ismimi 'Fatih' olarak değiştireceğim." Kaynak: AA

yukarı çık
0
Paylaşım