Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

FETÖ'cülerin Bombaladığı Meclis'teki O Koridor 'Demokrasi Yolu' Oluyor

FETÖ'cülerin Bombaladığı Meclis'teki O Koridor 'Demokrasi Yolu' Oluyor

FETÖ'nün darbe girişiminde atılan bombalar nedeniyle Mecliste en büyük hasarın oluştuğu muhalefet kulisi girişi ile Şeref Holü'nde bulunan bahçe arasındaki bölümün "demokrasi yolu" olarak adlandırılması kararlaştırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde TBMM'ye atılan bombalar nedeniyle en büyük hasarın oluştuğu muhalefet kulisi girişi ile Şeref Holü'ndeki bahçe arasındaki bölümün "demokrasi yolu" olarak adlandırılması kararlaştırıldı.

TBMM Başkanlık Divanı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Toplantıda, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Mecliste yapılacak tadilat çalışmaları ele alındı.

Alınan bilgiye göre, bazı divan üyeleri, bombalanan yerlere mermer sütun yapılıp üzerine yazı yazılmasını önerdi. Bazı üyeler ise "Ne yapılırsa yapılsın hiçbiri kırık dökük yerin tutulması kadar anlamlı ve etkili olamaz" diyerek, bombalanan yerlerin fanusa alınıp, mevcut haliyle kalması önerisinde bulundu.

Aralarında mimar, iç mimar, mühendis, arkeolog, eski Müzeler Genel Müdürünün de yer aldığı 14 kişilik teknik heyet, bu konuda çalışmalarını sürdürerek, önerilerini sunacak.

Toplantıda, darbe girişiminde atılan bombalar nedeniyle Mecliste en büyük hasarın oluştuğu muhalefet kulisi girişi ile Şeref Holü'nde bulunan bahçe arasındaki bölümün "demokrasi yolu" olarak adlandırılması kararlaştırıldı. Ancak bu yolun nasıl olacağı, alt ya da üst geçit şeklinde mi yapılacağı daha sonra belirlenecek.

Bu arada Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın, "Milletin meclisini millet yapar" diyerek, Meclisin onarımına talip olduğu öğrenildi. Meclis yetkililerinin ise "Sadece onarım işi olmaz. Bunu biz yaparız. Yapacaksanız bize yeni bina ve sığınak lazım. Eski halkla ilişkiler binasını da içine alacak şekilde, içinde restaurantların da olduğu, ana bina yapısına uygun bir çalışma yapın " önerisinde bulunduğu belirtildi.

Divanda ayrıca, 66 milletvekilinin mazeretleri kabul edildi.

Toplantıda, Meclis Başkanı Kahraman'dan, "Gruplarla görüşün, bundan sonra milletvekili Meclise gelmediğinde mazeret bildirmesin, gitmeden önce 'şu gerekçeyle Meclise gelemiyorum' diye mazeret bildirsin." talebinde bulunuldu.

Genel Kurul'a 5 toplantı üst üste gelmeyenlerin ihraç edileceğine yönelik hükme işaret edilen toplantıda, bu konuda yeni bir çalışma başlatılması benimsendi. AA

yukarı çık
0
Paylaşım