Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Evlendikten Sonra Sevmediğimi Anladım’ Diyen Adama Duygusal Şiddetten Ceza

Evlendikten Sonra Sevmediğimi Anladım’ Diyen Adama Duygusal Şiddetten Ceza

Mahkeme, “Evlendikten sonra sevmediğimi anladım” diyen davalı koca R.C’yi duygusal şiddet uyguladığı gerekçesiyle tazminata mahkum etti. İstanbul’da yaşayan Z.C. isimli kadın, yaklaşık 2 yıl önce R.C. ile evlendi.

Z.C. evlendikten 2 ay sonra eşi R.C’nin sık sık kendisine onu istemediğini ve ailesinin evine gitmesini söylemeye başladı. Eşinin kendisini defalarca evden kovduğunu belirten Z.C, eşinin bir gün kendisini ailesinin evine götürerek bırakıp gittiğini ve arayıp sormadığını söyledi.

Gazete Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre mahkemeye başvuran Z.C. boşanma davası açtı. Eşinin kendisine “Ben seviyorum zannettim. Ancak evlendikten sonra sevmediğimi anladım” şeklindeki sözler kullandığını belirtti.

İstanbul Aile Mahkemesi, davalı koca R.C’nin ayrı ev açmadığını, eşini ailesi ile birlikte yaşamaya zorladığını, davacı kadına yönelik olarak “Ben seviyorum zannettim ancak evlendikten sonra sevmediğimi anladım. Onda sorun yok.

Sevmediğimi anladım. Bu evden gitsin daha ne duruyor. Hizmetçi mi aldık” gibi sözler kullanarak duygusal şiddet içeren davranışlarda bulunduğunu belirtti.

Davalı koca R.C’nin, eşini ailesinin evine bırakıp gittiğini ve arayıp sormadığını belirten mahkeme, davalının ağır kusurlu davranışları sonucu evlilik birliğinin temelinden sarsıldığına karar verdi.

Çiftin boşanmalarına karar veren mahkeme, davacı kadının sürekli gelirinin bulunmadığını bu nedenle 300 TL nafaka verilmesine ve davalı koca R.C, duygusal şiddet içeren davranışlarının kadının kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle

20 bin TL manevi tazminata hükmetti. Mahkeme ayrıca düğünde takılan ziynet eşyalarının bedeli olan 14 bin TL’nin de kocadan alınarak kadına verilmesine karar verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım