Menu
RSS

Borç 65 Milyon Lira: Hülya Koçyiğit’in Turizmci Damadı da Konkordato İlan Etti

Borç 65 Milyon Lira: Hülya Koçyiğit’in Turizmci Damadı da Konkordato İlan Etti

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’na üye olarak atanan sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadına ait Alkoçlar Otelcilik ve Turizm A.Ş., yaklaşık 65 milyon liralık borcu için konkordato talebinde bulundu.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nen haberine göre, Kemer, Bodrum ve Alaçatı’da toplam 1400 yatak kapasiteli üç otelin işletmeciliğini yapan ve yüzde 100’ünün Ender Alkoçlar’a ait olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm A.Ş.,

İstanbul Ticaret Mahkemesi’ne geçen hafta dava açtı. Alkoçlar, dilekçede şirketin icra takipleri baskısıyla faaliyetlerini sürdürememe tehlikesi yaşadığını anlatırken nakit darboğazının ise geçici olduğunu savundu.

2015 yılı ve sonrası bir dizi olumsuz gelişmenin Türkiye turizm sektörünü olumsuz etkilediği belirtilen dava dilekçesinde, Alkoçlar’ın da süreçten etkilendiği kaydedildi.

Dilekçeye göre hak edişlere karşın tahsilatların uzun vadeli çeklerle yapıldığı, bu durumun da mali dengeyi sarstığı kaydedildi.

Dilekçede ayrıca, “Şirket, vadesi gelen borçları ödeyememe ve icra takipleri baskısıyla faaliyetlerini sürdürememe tahliyesi ile karşı karşıyadır” denerek, 64.8 milyon liralık borcun ödenmesi için süre talebinde bulunuldu. 

Bu bağlamda dokuz ay erteleme, ödeme takviminin de üç eşit taksit halinde üç yıla yayılması talep edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım