Menu
RSS

Kepez Belediyespor’dan Yetenek Taraması

Kepez Belediyespor’dan Yetenek Taraması

2016 yılının en geniş kapsamlı yetenek taramasını yapan Kepez Belediyesi Spor Kulübü, futbol ve basketbolun ardından voleybol ’da da yetenekli öğrencileri keşfe çıktı. Tek bir branşa bağlı kalmayarak Kepez’de her çocuğun yeteneğini inceleyen Kepez Belediyesi Spor Kulübü, voleybol branşında alt yapıyı güçlendirerek Kepez’e yeni sultanlar kazandırmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz yıl futbolla başlayan, bu yıl ise 3 branşta yetenek avına çıkan Kepez Belediyesi Spor Kulübü, şimdi de voleybol branşında ilk ve ortaokul da öğrenim gören öğrencilerin yeteneklerini keşfediyor.

Futbol, basketbolun ardından voleybolda da yetenek keşfetmeyi planlayan Kepez Belediyesi Spor Kulübü, tek branşa bağlı kalmayı her öğrencinin farklı spor dallarına yeteneği olabileceği ihtimali ile Kepez’deki tüm çocukları taramaya tabi tutuyor.

Böylelikle basketbola yeteneği olan kişi basketbolda, futbolda yeteneği olan kişi futbolda, voleybolda yeteneği olan kişi ise voleybolda yeteneğini gösterme şansı yakalayabiliyor.

2015-2016 eğitim öğretim yılının sonuna kadar okullarda öğrencilere şans veren Kepez Belediyesi Spor Kulübü, Kepez’deki 62.700 öğrenciyi taramalardan geçirecek.

İlkokul ’da 16.613 kız, 17.614 erkek öğrenci, ortaokullarda 13.845 kız, 14.627 erkek öğrenci basketbol ve voleybol ‘da hünerlerini gösterecek. Taramalarda keşfedilen çocukları ise yaz tatilinde eğitime alarak öğrencilerle kapsamlı bir çalışma yapacak.

Kepez Belediye ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, “Artık Kepez, Türkiye’nin spor ilçesi haline geldi. Gençlerimize yönelik yapmış olduğumuz bütün hizmetler onların iyi bir geleceğe sahip olmaları ve sporcu ahlakı almış bireyler olmaları.

Yeteneğini bilmeyip körelmeleri yerine ‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözüne bağlı kalarak küçük yaşlarda belirleyip, geleceklerine yön vermeyi hedefliyoruz. ”diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım