Menu
RSS

Antalya Döşemealtı'nın Güreşçilerinden Rekor!

Antalya Döşemealtı'nın Güreşçilerinden Rekor!

Döşemealtı Belediyesi Kırkgöz Gençlik ve Spor Kulübü güreş takımı 2017 sezonunda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerinde büyüklerde 19 başpehlivanlık, alt boylarda ise 24 birincilik, 17 ikincilik ve 34 üçüncülük olmak üzere 118 madalya kazandı. 

Döşemealtı Belediyesi Kırkgöz Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları bu yıl düzenlenen müsabakalarda elde ettiği başarılarla dikkati çekti. Kulübün sporcusu Orhan Okulu, tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde bu yıl ikinci olurken, katıldığı müsabakalarda 13 birincilik elde etti.

Elmalı güreşlerini 5 defa üst üste kazanarak imkansızı başaran Orhan Okulu, Balıkesir Kurtdereli ve Kumluca güreşlerini de 3 defa üst üste kazanarak ebedi kemerlerin sahibi oldu.

Okulu ayrıca, Döşemealtı, Korkuteli, Samsun- Ladik, Yozgat Sorgun, Balıkesir İvrindi, Düzce, Burdur- Dirmil, Yalova Fevziye, Çanakkale- Umurbey, Kırklareli- Büyük Mandıra güreşlerinde birinci, Konyaaltı Belediyesi Feslikan Yaylası, Muratpaşa Belediyesi, Muğla- Seydikemer güreşlerinde ikinci olurken, 6 güreşte de üçüncü oldu.

Başpehlivanlar 43 Kez Kürsüye Çıktı

Başpehlivan İsmail Koç ise; Bursa Mustafa Kemal Paşa, Tekirdağ Kavaklı Türk Gücü, Balıkesir Gönen, Balıkesir Edremit güreşlerinde birinci, Ordu - Ünye, Zonguldak - Kozludağ, Manavgat Belediyesi güreşlerinde ikinci, Ordu - Aybastı, İvrindi Kayapa, Manisa Yunus Emre Yağlı Pehlivan güreşlerinde de üçüncü oldu.

Başpehlivan Hüseyin Gümüşalan da Gebze güreşlerinde başaltı boyunda birinci, Kırkpınar Yağlı Pehlivan güreşlerinde Başaltı boyunda üçüncü oldu ve Başpehlivanlığa yükseldi.

Hüseyin Gümüşalan, Başpehlivan olarak katıldığı güreşlerde Balıkesir- Savaştepe'de birinci oldu. İstanbul- Şile ve İzmit- Gölcük güreşlerinde ikinci, Çanakkale- Çan ve Yozgat- Sorgun güreşlerinde ise üçüncü oldu.

Başpehlivan Serkan Serttürk; Balıkesir- Dursunbey, Balıkesir- İvrindi güreşlerinde ikinci, Çanakkale- Çardak, Çameli ve Çanakkale- Umurbey güreşlerinde üçüncü oldu.

Başpehlivan Ali Altun ise; Tekirdağ Hüseyin Araklı güreşlerinde birinci, Balıkesir- Gönen güreşlerinde üçüncü oldu.

Güçlü Altyapı…

Kırkgöz Döşemealtı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreş takımı alt boylarda mücadele eden güreşçiler ise bu sezon 21 farklı güreş organizasyonuna katıldı.

Katıldıkları güreşlerde 24 birincilik, 17 ikincilik alan geleceğin başpehlivanları, 34 kez de üçüncülük kürsüsüne çıktı. Mustafa Kara yönetiminde ki altyapı güreşçileri 2017 yılında toplam 75 madalya kazandı.

"Sporu Ve Sporcuyu Destekliyoruz"

Son 3 yıldır ata sporu yağlı güreşlere verdiği öneme dikkati çeken Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, hem başpehlivanlar hem de alt boylarda ki sporcuların elde ettiği başarıları ilçe halkına armağan etti.

Başkan Genç, "Döşemealtı Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerinin yanında kültüre, sanata, eğitim ve sağlığa verdiğimiz desteği spora da veriyoruz.

Özellikle amatör sporları önemsiyorum, gençlerimizin spora yönelmesi, enerjilerini doğru ve faydalı yönde harcamaları için kulübümüz bünyesinde bisiklet, futbol ve güreş takımlarını kurduk. Branşlarda mücadele eden sporcularımın başarısıyla gurur duyuyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım