Menu
RSS

Antalya’da Pehlivanlar Yağlı Antrenmanlara Başladı

Antalya’da Pehlivanlar Yağlı Antrenmanlara Başladı

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Spor Kulübü Güreş takımı, kış kampını tamamlayarak sezonun ilk yağlı antrenmanına çıktı.

Kırkgöz Döşemealtı Belediye Spor Kulübü Güreş takımı başpehlivanları 23 Nisan'da yapılacak Döşemealtı Yağlı Pehlivan güreşleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Güreş Ağası Osman Ali Avcı antrenmanı izledi. Başkan Genç, sporculara iki tepsi baklava ikram ederken, Güreş Ağası Avcı ise kurban kestirdi.

Başarılı bir kış dönemi kampı geçirdiklerini vurgulayan Antrenör Kemal Yılmaz, "2017 yılının ilk yağlı güreşleri için sporcularımız kispet giydi. 23 Nisan'da kendi saha ve seyircimiz önünde güreşe çıkacağız.

Orhan Okulu, İsmail Koç, Ali Altun, Serkan Serttürk, Ali Yanatma, Ramazan Bircan ekip halinde iyi bir kamp dönemi geçirdik. Ramazan Bircan'ın küçük bir sakatlığı var bir kaç gün dinlendikten sonra aramızda olacak. Onun dışında sakatlığımız yok. Döşemealtı güreşlerine 8'i Kırkpınar 8 başpehlivanı olmak üzere 55 başpehlivan katılacak" dedi.

"Önceliğimiz Döşemealtı Güreşleri"

Başpehlivan Orhan Okulu ise şunları söyledi:

"İlk güreşimiz kendi evimizde. Önceliğimiz Döşemealtı güreşleri. Yeni isimler aramıza katıldı ve hep birlikte çalışıyoruz. Kırkpınar'dan 'altın kemer'i Döşemealtı'na getirmek istiyoruz. Kumluca güreşlerinde de altın kemer hedefimiz var. Bu yıl hedeflerimiz büyük.

Tabi beklentiler de büyük. 2015 yılında olduğu gibi 2017 yılında da 'altın kemer'i Döşemealtı'na getireceğim." Diğer pehlivanlar da başarılı bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek, hedeflerinin altın kemer olduğunu söyledi.

23 Nisan'da Döşemealtı Şenlenecek

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise ilk yağlı antrenmanı izledikten sonra yaptığı açıklamada, "Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımızı güreş organizasyonumuzla bütünleştiriyoruz. Şenlik havasında bir güreş olacak. Sezonun ilk güreşi Antalya'da ve biz takım olarak güzel bir ekip kurduk.

Çalışmaları ve kamp dönemleri gayet iyi geçti. İsmail Koç'u da takıma dahil ederek daha güçlü bir ekip haline geldik. Önceliğimiz sporcularımızın sakatlık yaşamadan hazırlanmaları. Döşemealtı güreş takımı tarihi Kırkpınar güreşlerinin de en iddialı takımı olduğuna inanıyorum" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım