Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Yaş Sebze İhracatımız 2014 Aralık Ayına Göre Azaldı

  • Yazan 
Yaş Sebze İhracatımız 2014 Aralık Ayına Göre Azaldı

“İhracat rakamlarını incelediğimizde ihracatımızın sadece Rusya ile değil Irak ve Suriye ile de azaldığını görüyoruz. AKP’nin yanlış dış siyaset politikası sonucu çiftçimiz perişan olmaktadır” diyen CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, yaptığı yazılı açıklama ile AKP yöneticilerinin ihracat rakamlarını ve Rusya krizini bilerek yanlış aktardıklarını söyledi.

“Rusya krizi sonrası her ne kadar Kumluca halinden Kumluca Belediye Başkanı Sayın Hüsamettin Çetinkaya ve yandaş bir kaç komisyoncu canlı TV yayınında Rusya krizi sebze ihracatımızı etkilemedi, sebze fiyatları çok iyi, üreticimiz iyi para kazanıyor diye açıklama yapsalar da ihracat rakamlarına baktığımızda işin aslının öyle olmadığını görüyoruz. Sebze fiyatlarının yüksek olmasının sebebi geçen yılın aynı dönemine göre verimin az olmasından kaynaklanmaktadır. AKP hükümeti eğer doğru bir dış politika izleseydi Rusya’ya 2014 de yaptığımız kadar ihracat yapabilseydik sebze fiyatları çok daha iyi olabilirdi” diyen Öner, ihracat rakamlarını vererek gerçeğin bilinmesini istedi.                    

Öner yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“İhracat rakamlarını incelediğimizde ihracatımızın sadece Rusya ile değil Irak ve Suriye ile de azaldığını görüyoruz. AKP’nin yanlış dış siyaset politikası sonucu çiftçimiz perişan olmaktadır.

Aşağıdaki ihracat verilerini inceleyince gerçekleri daha iyi anlayacağız.

Yaş sebze ihracatı yaptığımız ilk 20 ülkeyi incelediğimiz de 2014 yılı aralık ayında Rusya’ya 56.269.915 Kg olan yaş sebze ihracatımız, 2015 yılının aynı döneminde 30.754.285 Kg a düşmüştür. 25.515.630 Kg’lık zarar oluşmuştur.

2014 yılı aralık ayında Yaş sebze ihracatı yaptığımız ilk 20 ülke içerisinde Rusya’nın dışında kalan 19 ülkeye yapılan ihracat miktarı 53.702.624 Kg   yani bir Rusya pazarının toplamı kadardır. 2015 yılında Rusya dışındaki diğer 19 ülkenin toplam aldığı sebze miktarı 53.759.179 Kg olmuştur.

Bu 19 ülkedeki toplam 56.555 Kg’lık artış Rusya pazarındaki açığı kapatmaya yetmemiştir.

Yaşanan gerçek ise; AKP’li belediye başkanının ve yandaş komisyoncuların TV’lerde canlı yayında konuştuklarının tam tersidir. AKP’nin yanlış dış siyaseti yüzünden çiftçilerimiz mağdur olmaya devam etmektedirler”

yukarı çık
0
Paylaşım