Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

TARSİM’de Zam Var Ödeme Yok!

  • Yazan 
TARSİM’de Zam Var Ödeme Yok!

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Semih Esen yazılı bir açıklama yaparak; Antalya’da yaşayan vatandaşların önemli bir kesiminin geçimini tarımsal üretimden sağladıklarını belirterek, meteorolojiden yapılan doğal afet uyarıları sonrası üreticiyi mağdur edebilecek tarsim sistemindeki aksaklıklara dikkat çekti.

Esen geçtiğimiz yıllarda yaşanan doğal felaketlerin üreticiyi ve vatandaşı mağdur ettiğini ve hükümetin bu kapsamda üreticilere yeterli destek vermediğini ifade etti.

ESEN “TARSİM BİR KAMU SİGORTA KURUMUDUR

Esen açıklamasına üreticilerin bu mağduriyetinin önlenmesi amacıyla devletin tarım sigorta sistemi olan Tarsimin kurulduğundan beri %120 prim artışı ve hatta riskli olarak fişlediği bölgelerde ilave % 30’lara varan ilave zam yapıldığına dikkat çekti. Esen bu oranların enflasyon oranlarının çok üzerinde olduğunu belirtti. Esen ayrıca bazı çiftçilerimizin sigorta talepleri, riskli kategorisinde değerlendirilerek reddedilmiş ve çiftçiler arasında ayrımcılığa sebep olunmuştur. Oysa devlet çiftçilerimizin yanında olmalıdır. Nasıl trafik sigortasında ayrımcılığa gitmeden herkesin sigortasını onaylanıyorsa, çiftçi sigortalarının da hiçbir ayrıma tabi tutulmadan onaylanması gerekir. Esen “Tarsim bir kamu sigorta kurumudur, devlet vatandaşını mağdur etmek için değil mağduriyetleri gidermek için vardır” dedi.

ÜRETİCİMİZİN MAĞDUR OLMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Ayrıca Tarım Sigortası (Tarsim) sisteminin sigortalıların mağduriyetini gidermede yetersiz kaldığını, birçok hasarın karşılanmadığı ya da eksik karşılandığı şikâyetlerinin sık sık kendilerine ulaştığını belirten Semih Esen; özellikle sebze ve meyve üretiminin başkenti Antalya’da hiçbir üreticimizin mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz dedi ve mağduriyetlerin takipçisi olacağız dedi.

Esen, Antalya bölgesinin en büyük sebze meyve alıcısı olan Rus pazarının neredeyse çöktüğünü, üretici girdi enflasyonunun yükseldiğini ve çiftçimizin bu gelişmelerden son derece olumsuz etkileneceğini vurguladı. Bu anlamda tarsim kapsamının tüm felaketleri kapsayacak şekilde genişletilmesi, primlerin düşürülmesi ve hasar ödemelerinin zamanında ve tam yapılmasının üreticilerin bu sigorta kapsamına girmeleri ve kendilerini güvende hissetmeleri açısından çok önemli olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.

yukarı çık
0
Paylaşım