Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muharrem İnce'den CHP eleştirisi: Bu düşünceyle 250 sene iktidar olunması mümkün değil

  • Yazan 
Muharrem İnce'den CHP eleştirisi: Bu düşünceyle 250 sene iktidar olunması mümkün değil

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de yaşanan tartışmaların AK Parti’deki tartışmaları örttüğü yorumlarına sert çıktı. AK Parti’nin yüzde 52 aldığını ve neden 55 almadığını tartıştığını dile getiren İnce,

“Sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın, 'bunu tartışırsak AKP’de yaşananların üzerini örteriz' diyorsun. Böyle bir sebep olabilir mi arkadaş. İşte sebep bu işte iktidar olamamanın sebebi. Sen böyle bir ortamda yenilgiyi tartışmak yerine 'gel bunu tartışalım' diyene AKP’nin içindeki tartışmayı gölgelersin, 'yok ya' derler adama. Ayıp bu. Bu düşüncede olan kişinin iktidar olması 250 sene iktidar olması mümkün değil.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Grup başkanvekili olarak bazı itirazları olduğunu dile getiren İnce, “Cumhurbaşkanı adayının tek başına belirlenmesidir. Biz üç grup başkanvekili arkadaşıyız benim haberim sizlerin sayesinde televizyondan öğrendim. Milletvekilleri, yöneticiler televizyondan öğrendi. Birinci itirazım bunadır.

İkinci itirazım sayın adayın partimizin önemli bir kesimi ile kan uyuşmazlığı olabileceğini düşünememektir. Üçüncü itirazım sandığa gidiş heyecanı, bir coşku yaratmak ve motive etmek yerine tıpış tıpış gideceksiniz diyerek halkla inatlaşmaktır. Seçmen sandığa tıpış tıpış değil koşarak gitmeli. Bunu yaratmakta parti yöneticilerinin başta da Genel Başkanın işidir.” diye konuştu.

Ortada bir yenilgi ve hezimet olduğunu böyle bir ortamda amacının partisini tartışmak, partisini yıpratmak olmadığını amacının çözüm olduğunu dile getiren İnce, “Böyle bir ortamın çözümü ve bu riskin bedeli kurultaydı. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır. Tüzük gereği kurultaya parti genel başkan çağrısı, parti meclisi kararı ve yarıdan bir fazla kurultay delegesi imzası ile gidilir. Üçüncüsünden başlayalım buna hiç gerek yok eğer yarıdan bir fazla imza toplanırsa zaten genel başkanlık düşmüş demektir. Ben sadece sadece Sayın Genel Başkanıma değil yıllardır tanıştığımız bir dostumuz bir ağabeyime sesleniyorum. Eğer yarıdan bir fazla imza toplandığında seçimli kurultay için orada kalmanıza gerek yok bu sizi hırpalar, sizi yorar, Sayın Genel Başkan. Ben ağabeyimin Sayın Genel Başkanımın bu duruma düşmesini istemem, buna gerek yok, o zaman hemen istifa etmeniz gerekir birinci seçenek olmalı. Sayın Genel Başkan partiyi kurula taşımalıdır.” şeklinde konuştu.

Basın toplantısını yalnız yapmadığını ve yalnız olmadığını dile getiren İnce, “Yalnız olarak bu salona gelmedir. Benimle birlikte bu salonda CHP’nin vicdanı, iktidara susamış partimin evlatları, AKP faşizmini iliklerine kadar hisseden gözünü kaybeden yaşamını yitiren evlatlarımız var o evlatlarımızın annelerinin hasret ve özgürlük yakarışları var. Benimle birlikte bu salonda zorunluluktan CHP’ye oy verdim diyenlerin tepki olsun diye sandığa gitmeyenlerin umudu var, bu salonda parti binalarında okul önlerinde sandık başlarında sabahlayan fedakar partililerimiz, ilçe başkanlarımız, yöneticilerimiz, il başkanlarımız, kurultayımızın sorumlu delegeleri ve milletvekillerimiz var. Benimle birlikte bu salonda bugün burada Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci, yenilikçi ruhu var. İsmet İnönü’nün kararlı namuslu cesareti var. Bülent Ecevit’in dürüstlüğü demokratik solculuğu var. Erdal İnönü’nün mütevazı beyefendi kişiliği sosyal demokratlığı var. Kapatılan mallarına el konulan CHP’yi yeniden açan ve ayağa kaldıran Deniz Baykal var. CHP bir ulu çınar olarak Türkiye’ye umut olmalıdır. Türkiye’ye çözüm olmalıdır. Derde derman olmalıdır yeni kadrolarla yeni ufuklara yelken açmalıdır.” ifadelerini kullandı.

"İTİRAZ GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİME İSE O ÇOK KOLAY HALLEDERİZ"

İnce açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Kurultayda genel başkan adayı olacak mısınız?” sorusuna İnce, “Genel başkanlığa aday olacak kişi bunun kararını kendisi veremez. Partimizin tüzüğünde bu yok. Kurultayımızın sorumlu delegeleri karar verebilir. Aday olunmaz aday gösterilir kişiler, ben yaşamımın her aşamasında partim için elimden geleni yaptım. Gençlik kollarından bu yana il ve ilçe yönetimlerinde görev yaptım. Partinin baraja takıldığı ve kimsenin partiye uğramadığı günlerde il başkanlığı yaptım. Her zaman taşın altına elimi sokarım ama bunun takdiri delegelerindir.” cevabını verdi.

“Grup Başkanvekilliğinden istifa edecek misiniz?” sorusuna İnce şu cevabı verdi: “Makam mevki peşinde değilim. Kimsenin beni uyarmasına gerek yok ben ne zaman neyin olacağını biliyorum. Başbakanken cumhurbaşkanlığına aday olan kişiye gerekli tepkiyi göstermeyip kala kala benim grupbaşkanvekilliğime mi kaldı. Bu bana avantaj mı sağlıyor. Ben nezaketi de etiği de bilirim çok kısa sürede görürsünüz. Buraya yapışmış da değilim. Beni kimsenin uyarmasına gerek yok. Demek ki benim itirazlarıma hezimet dememe yenilgi dememe kimsenin itirazı yok, itiraz grup başkanvekilliğime mi, oysa o çok kolay hallederiz onu kısa sürede zamanı gelecek zaten. Buraya yapışmış değilim makam mevki koltuk kırmızı plaka peşinde değilim. Öyle bir derdim yok.”

“Parti içerisinden muhalif olanlara 'Ekmel Beye destek oldunuz mu da şimdi eleştiriyorsunuz' yorumları yapılıyor ayrıca CHP’deki hareketliliğin AK Parti’deki tartışmaları örttüğü dile getiriliyor buna ne dersiniz?” sorusuna İnce, şu karşılığı verdi: “Genel Başkandan başka bu kampanya süresince benden başka miting yapan var mı milletvekilleri arasında. Ama genel başkan böyle bir şey demedi. Parti yöneticileri kendine baksın. Gitsin Yalova’ya Bursa’ya o çevreye baksın. Muharrem İnce kaç yerde miting yaptı ona baksın. Kim daha çok çalışmış ortaya çıkar. Adam yüzde 52 almış neden 55 alamadım diye tartışıyor, sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın, bunu tartışırsak AKP’de yaşananların üzerini örteriz diyorsun. Böyle bir sebep olabilir mi arkadaş. İşte sebep bu işte iktidar olamamanın sebebi. Bu soru partinin bir takım yöneticilerinin kafasında varsa yazık.

Bu kafa iktidar olamaz. Yüzde 52’yi araştırıyor neden 57-58 değil diye tartışıyor sen 14 parti bir araya geliyor 38 almışsın, yenmiş seni her seçimde, yenmiş her seçimde çıkmışsın karşısına yenmiş seni yenmişte yenmiş. Meydan okuyor sana kazanamazsam istifa ederim sen edebilir misin diyor o bile yetiyor ona 3-5 puan alması için. O kendine güven getiriyor. Sen böyle bir ortamda yenilgiyi tartışmak yerine gel bunu tartışalım diyene AKP’nin içindeki tartışmayı gölgelersin yok ya derler adama. Ayıp bu. Bu düşüncede olan kişinin iktidar olması 250 sene iktidar olması mümkün değil.”

yukarı çık
0
Paylaşım