Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Devrim KÖK, TÜBİTAK’ta Yaşanan Kadrolaşmayı TBMM’ye Taşıdı

  • Yazan 
Devrim KÖK, TÜBİTAK’ta Yaşanan Kadrolaşmayı TBMM’ye Taşıdı

Türkiye’nin bilim yuvası olması gereken Tübitak adeta hükümetin arka bahçesi haline getirildiğini ifade eden Kök, “İspark muhasebe elemanı Tübitak Bilgem'e Muhasebe Müdürü olarak, Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü olan Mustafa Sancar’ın da Tübitak’ta Daire Başkanı olarak atanmasından sonra, İstanbul Belediyesi’ne bağlı Ağaç A. Ş.’de çalışan Muhammed Ali Peru da Tübitak İnsan Kaynakları Müdürlüğüne atandı. Sırada kim var merakla bekliyoruz” dedi.

TÜBİTAK’ın dünyanın saygın bilim kuruluşlarından biri olması gerekirken AKP hükümetleri döneminde kurumun büyümesine, gelişmesine büyük emekleri olan üst düzey yöneticiler, 300’e yakın mühendis hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Yüzlerce çalışan tasfiye edilerek yıllarca yetiştiği uzmanlık alanlarının dışında başka yerlerde görevlendirildi.

Çalışanlar üzerinde özellikle 17-25 Aralık soruşturma dosyası çerçevesinde mobbing ve baskılar uygulandı.Kök, “asli görevinin dünyada saygınlığı olan, bilimsel ve teknolojik araştırmalar yapmak olan TÜBİTAK’ın siyasi iktidarın oyuncağı haline getirilmesi, sıradan bir müdürlük haline dönüştürülerk, bir aile şirketi haline getirilmesi kabul edilemez” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök önergesinde,

1 - Son 5 yılda Tübitak bünyesinde dışardan atanan kişiler kimlerdir? Eğitim durumları nedir? Bu güne kadar yaptıkları bilimsel çalışmaları nelerdir? Bu kişilerin Uluslararası bilim camiasında yayınlanmış makaleleri var mıdır?

2 - Son beş yılda Tübitak tarafından gerçekleştirilen bilimsel yayın ve proje sayısı kaçtır ? Bunların arasında uluslararası kabul gören projeler var mıdır? Varsa nelerdir?

3 - Bu kişiler hangi kurumlardan, bilimsel çalışmalarından ötürü TÜBİTAK’ta yönetici olarak görevlendirilmiştir?

4 - TÜBİTAK’ta bilim adamlarının işe alınması işlemlerini yürüten İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ağaç işlerine bakan birimi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’nın İnsan Kaynakları çalışanı Muhammed Ali Peru hangi bilimsel çalışmalarından dolayı kuruma atanmıştır?

5 - Bilimsel bir kurum olması gerekirken Tübitak’ta Sakaryalılar Gurubu, Birlik Grubu ve Bilim Sanat Vakfı Gurubu gibi isimler adı altında yapılanmaların olduğu doğru mudur? Bu yapılamalarla ilgili olarak bu güne kadar TÜBİTAK’ta yapılan herhangi bir inceleme ve soruşturma var mıdır?

yukarı çık
0
Paylaşım