Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Yeni Genel Sekreteri Kimdir?

  • Yazan 
CHP Yeni Genel Sekreteri Kimdir?

CHP MYK’sına seçilen, genel sekreter Prof.Dr.Kamil Okyay SINDIR kimdir? 1962 yılında Bornova’da doğan Sındır, ilkokulu Bornova Yavuz Selim İlkokulu’nda ortaöğretimini ise Bornova Anadolu Lisesi’nde (1980) okumuştur. E.Ü.Ziraat Fakültesinde Lisans (1984) ve Yüksek Lisans (1988) öğrenimini tamamlamıştır.

1989-1993 arasında Rotary Vakfının Açlıkla Mücadele (Freedom from Hunger) bursu ile İngiltere, Cranfield Üniversitesi’nde Doktora (PhD) çalışması yapmıştır. 1997'de Doçent ve 2004 yılında Profesör ünvanına hak kazanmıştır.

2009 yılına kadar Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. 1996-1999 yıları arasında TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulunda 4 dönem II.Başkanlık 3 dönem Başkanlık yapmıştır. 2005-2007 arasında TMMOB İzmir İKK Sekreterliği yapmıştır.

Ayrıca; İnsan Hakları İl Kurulu üyeliği, Güneydoğu Avrupa Ziraat Mühendisleri Birliği 2007-2010 Başkanı, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği, Ege Üniversitesi Halkın Üniversitesi Programı Çalışma Grubu Başkanı, İBŞB “Sağlıklı Kent İzmir” projesi Tarım Çalışma Grubu Başkanı, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) İzmir Şubesi Denetleme Kurulu Üyeliği, CIGR Dünya Ziraat Mühendisleri Birliği - Kırsal Kalkınma ve Kültürel Mirasın Korunması Çalışma Grubu Başkanı, Çeşitli yayın organlarında köşe yazarlığı yer almaktadır.

Sındır, akademik uzmanlık konuları olan; uydu teknolojileri, coğrafik bilgi sistemi ve uzaktan algılama İşletmecilik ve planlama,yöneylem araştırması, hassas uygulamalı tarım, bilişim ve haberleşme teknolojileri dışında ayrıca tarım ve tarım politikaları,küreselleşme ve özelleştirme politikaları, kırsal kalkınma, belediyecilik ve çevre, İzmir’in varları ve yokları, kentsel gelişim, çevre ve kültür, küresel ısınma ve kuraklık, gıda güvenliği, yoksulluk ve istihdam ve çeşitli diğer toplumsal, sosyal ve çevresel konularda çalışmalar yapmıştır.

25’in üzerinde ülkede bulunmuş ve konferanslar vermiştir. 2009 Yerel Seçimleri sonucunda CHP'den Bornova Belediye Başkanlığı görevine gelen Sındır, çok iyi derecede İngilizce ve orta derecede Almanca ve Fransızca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

yukarı çık
0
Paylaşım