Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: Tabelacı Türel’den Önemli Başarı

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Şahin: Tabelacı Türel’den Önemli Başarı

Cumhuriyet Halk Partisi Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin yayınladığı yazılı açıklamada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i, borçlanmada ilk 5’e soktuğu için kutladı. Tabelacı Başkan Menderes Türel diye başladığı açıklamasında Şahin,

“Türkiye'de Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni ilk beş içine sokmayı başarmış(!) İller Bankası'nın yayınladığı rapora göre Antalya Büyükşehir Belediyesi en borçlu 5. belediye olarak listeye girmiş. Toplam borç tutarı, 614 milyon lira olarak açıklanmıştır.

Bu Antalya'nın geleceğinin ipotek altına alındığının göstergesidir. Antalya bu borca mahkum edilemez. 614 milyon lira borç batağı karşısında Antalya'ya hizmet verilmemiştir.

Tabelacı Başkan bu parayı nereye harcamıştır? Bu borç yüküne rağmen kendisinin deyimi ile 'mega projeler' yapıp, borç yükünü katlamak tabelacı başkanın amacı haline mi gelmiştir?” dedi.

Şahin “Tabelacı Başkan, mega projelerine karşı geldiğimiz için CHP'ye laf atmayı bıraksın!” dedikten sonra açıklamasında şunları söyledi:

“Vizyon projelerim dediği yatırımlarla aslında Antalya halkına değil, bir avuç dolar milyonerine hizmet ettiğini gözlerden kaçırmak için kendince kolay yol olan CHP’ye saldırmaktadır. Aklınca partimizin projelerinin olmadığını, yarın Büyükşehir Belediyesini aldığımızda

hiç bir şey yapamayacağımızı söyleyerek kamuoyunu kandırmaya, aldatmaya yönelik bir çaba içerisindedir. İkide bir çıkıp “listenizi verin sizin projelerinizi yapayım” söylemi ile aczini ifade ettiğinin farkında değildir.

Bizlerin yapacağı projeler ve hizmetler doğrudan Antalya halkının yaşamını yükseltecek, hayat kalitesini artıracak proje ve hizmetlerdir. Bizim, Antalya halkının uzaktan izleyeceği ama zenginler kulübünün her şeyinden faydalanacağı projelerle işimiz olmaz.

Ne Tünektepeye yapılacak lüks otelden, ne Boğaçayı çevresine yapılacak villalardan, ne de Konyaaltı sahilini gasp ederek yapılacak yat limanından Antalya halkının faydalanması söz konusu bile değildir.

Biz yoksul ve emekçi halkın partisiyiz.

Hizmetlerimiz de projelerimizde en geniş halk yığınlarının faydalanacağı hizmetlerdir. Biz yapılması düşünülen projelere değil, bu projelerin kimlere hizmet edeceğini sorgularız.

Bize göre; Tünektepe halka açık bir seyir terası ve günübirlik alandır. Antalya halkınındır.

Bize göre; Boğa Çayı doğal bir alandır. Antalya halkınındır.

Bize göre; Konyaaltı ve Lara sahilleri gasp edilemez çünkü halkın malıdır.

Ama Türel’e göre bu alanlar parası olanların faydalanacağı alanlardır.

Bizim kenti yönetme anlayışımız, Antalya halkının hayat kalitesini yükseltmeye yöneliktir. Türel’in kenti yönetme anlayışı ise zenginler kulübünün üyelerinin hayat kalitesini yükseltmeye yöneliktir.

Bu anlayış kamu malının yağmalanması, halkın malının halkın elinden alınması ve yandaşlara adres teslimi verilmesi anlayışıdır. İşte farkımız budur”

yukarı çık
0
Paylaşım