Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Budak ‘İçişleri Bakanı Ve Mit Müsteşarı İstifa Etmek İstedi mi?’

CHP’li Budak ‘İçişleri Bakanı Ve Mit Müsteşarı İstifa Etmek İstedi mi?’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, kısa bir süre içinde 300’e yakın yurttaşın yaşamını yitirmesine yol açan bombalı terör saldırılarının önlenememesi nedeniyle İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın istifa girişiminde bulunup bulunmadıklarını gündeme taşıdı.

Budak, Davutoğlu’na “İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı istifa etmek istedi mi? Ya da siz istifalarını istediniz mi?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Budak,  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ankara’da 10 Ekim’de gerçekleşen canlı bomba saldırısı sonrası başlatılan soruşturmasıyla ilgili verdiği 27.11.2015 tarihli soru önergesinin hala yanıtlanmadığına dikkat çekti.

Budak, “Önergem 4 aydır yanıtlanmadı. Bu arada Ankara’da 17 Şubat 2016 ve 13 Mart 2016 tarihinde iki büyük bombalı saldırı daha meydana gelmiş, bugün itibariyle 60’dan fazla yurttaşımız yaşamını yitirmiştir.

Ankara ve diğer illerde yaşanan saldırılar, güvenlik ve istihbarat birimleri yöneticilerinin liyakatı konusunda kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açmıştır” dedi.

Soruşturmada Da Zaafiyet

Ankara’da 10 Ekim saldırısıyla ilgili  “güvenlik zaafiyeti” olup olmadığı konusunda başlatılan soruşturmanın geldiği nokta konusunda bilgi isteyen Budak, “Soruşturma hala tamamlanmış değil midir? Tamamlanmış ise hangi sonuçlara ulaşılmıştır?

Tamamlanmamış ise bu da bir zaafiyet değil midir? ‘Garın önünde 7-8 bin kişi toplanmışsa orası açık yara gibi görünüyor’ tespitiniz doğrultusunda, açık yara bırakılmasıyla ilgili sorumluluk kimindir? Bu saldırıyla ilgili adli ve idari yaptırımla karşılaşan bir kamu görevlisi olmuş mudur? Bu kişi ya da kişilerin görevi nedir, hangi yaptırımlar uygulanmıştır?” sorularını yöneltti.

İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı ile ilgili istifa ya da görevden alınma gibi süreçlerin olup olmadığı konusunu da gündeme getiren Budak, şöyle devam etti:

İstifa Etmek İsteyen Oldu Mu?

“Kısa bir süre içinde 300’e yakın yurttaşımızın yaşamını yitirmesine yol açan bombalı saldırıların önlenememesi nedeniyle; İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı, istifalarını sunmak istemiş ya da sunmuş mudur? Bu süreçte İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı’ndan istifalarını istediniz mi?

İçişleri Bakanı ve MİT Müsteşarı’nın görevine son verilmesi için Cumhurbaşkanı’na bir teklif götürülmüş ya da bir kararname gönderilmiş midir?”

Sorumlu İktidar

Türkiye’de 7 Haziran seçimlerinden sonra terörün tırmandığına dikkat çeken Budak, “Türkiye’de terör ve şiddet olayları, 1 Kasım seçim sonuçlarına doğrudan etki etmiştir. İstikrar için tek başına iktidar isteyenler ve iktidarı alanlar, sorumluluklarını da yerine getirmek durumundadır.

Bir ülkenin başkenti 5 ay içinde üç büyük terör saldırısının hedefi oluyorsa, burada iyi yönetimden söz edilemez.Hatta ülkenin yönetildiğinden bile söz edilemez. Bombaların hedefi olan Ankara’ya bu dönemde bir emniyet müdürün atanamamış olması, yönetim zafiyetinin açık kanıtıdır.

Bu ağır tabloya rağmen, başta güvenlik ve istihbarattan sorumlu olanlar olmak üzere, herkes koltuğunda oturmaya devam ediyorsa, Türkiye’de tuz kokmuş demektir” değerlendirmesinde bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım