Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Balıkesir teşkilatı sahte liste hazırlayanların bulunmasını istedi

  • Yazan 
CHP Balıkesir teşkilatı sahte liste hazırlayanların bulunmasını istedi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)'nin 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılan olağanüstü kurultayında yapılan Parti Meclisi (PM) seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesini değiştirip sahte liste basılıp dağıtılması Balıkesir teşkilatında rahatsızlığa neden oldu.

İl Başkanı Muzaffer Mavuk, olaydan son derece rahatsız olduklarını belirterek, "Balıkesir'in adını karalayan sahte liste dağıtanların bulunması için çalışma başlattık. En kısa sürede açıklığa kavuşacağını düşünüyorum." dedi.

CHP'nin 5-6 Eylül tarihleri arasında yapılan olağanüstü kurultayında yapılan PM seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan 213. sıradaki Halit Toraman'ın ismi silinip fotokopi listede yerine anahtar listede yer bulamayan Balıkesir adayı Mehmet Tüm'ün ismi yazılarak dağıtıldı. Bunun üzerine gözlerin çevrildiği CHP Balıkesir il teşkilatı durumdan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Muzaffer Mavuk konu hakkında bilgi verdi. Toplantıya CHP Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci ve diğer partililer katıldı. Konunun detayları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirten Mavuk, sorumluların en kısa sürede bulunup cezalandırılmasını istedi. Bunun kabul edilemez bir davranış olduğunu belirterek, "Partimizin 5-6 Eylül tarihinde yapılan olağanüstü kongresinde 6 Eylül'de seçimler sırasında genel başkanımızın anahtar listesindeki 213. sıradaki Halit Toraman isminin yerine Balıkesir Parti Meclisi adayı Mehmet Tüm'ün ismi yazılarak fotokopi çekilip dağıtıldığı bir gerçektir. Bu durum başta il başkanı olarak beni, yöneticilerimizi ve bütün CHP'lileri üzmüştür. Bu kabul edilemez bir davranıştır. Bunu yapanları şiddetle kınıyoruz." dedi.

Kurultay salonundan anahtar listeyi görüp oy kullandıktan sonra Balıkesir delegeleri ile birlikte salondan ayrıldıklarını ifade eden Mavuk, olayın hukuki açıdan olduğu gibi partinin temiz siyaset anlayışı bakımından da böyle bir olayla ilgisi olanların tespit edilmesi zorunluluktur. Olaya karışanları tespitine yönelik gerekli araştırma ve incelemelerin yapılması için genel başkanımıza, Genel Sekreterimize, Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımıza başvuruda bulunduk." diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım