Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Antalya Milletvekili Akaydın: 15 Temmuz Devlet İçin Bir Ayıp!

CHP Antalya Milletvekili Akaydın: 15 Temmuz Devlet İçin Bir Ayıp!

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çay Bahçesi’nde basın mensupları ile bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, iki senedir mecliste sürdürdüğü faaliyetler ile ilgili ‘hesap verdi’.

Referandumda yüzde 53 civarında hayır çıktığını savunan Akaydın, referandumdaki oyların tıpkı 2014 yerel seçimlerinde Antalya’da olduğu gibi çalındığını kaydetti.

Kendi büyükşehir belediye başkanlığı döneminde çok önemli belediye üretim tesisleri yaptıklarını ancak hepsinin kapatıldığını söyleyen Akaydın, “Antalya’nın çöpünden para kazanacağı projenin ne olacağını merak ediyordum.

Menderes Türel’i kutluyorum; öfkesi değil aklı galip geldi. 3 yıl sonra proje devam etti. Ben sadece tıbbi atık bölümünü hizmete açmıştım. Bu tesis bittiği zaman Antalya için önemlidir. Dünyada çöpünden para kazanan tek belediye olacak” dedi.

15 Temmuz Devlet İçin Bir Ayıp

Cumhuriyet tarihinin bütün değerlendirenin yok edilerek 15 Temmuz’un öne çıkarılmak istendiğini de vurgulayan Akaydın, “15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti için bir ayıptır, kutlanacak bir yanı yoktur. Milli bayramların önüne geçirilmek isteniyor.

Bir üzüntü ve faciadır. Darbe olurken düşündüğüm tek şey bu darbenin teatral olduğudur. Ben asker çocuğuyum. Böyle darbe olmaz. Bu öngörülmüş ama önlenmemiş bir darbe teşebbüsüdür.

Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bu darbe bize Allah’ın bir lütfudur’ sözü suçluluğun bir itirafıdır ve 249 şehidin de sorumlusu da benim demektir” dedi.

Aday Olmam, Genel Merkez Takdir Ederse Olabilirim

2019’da belediye başkanlığına yeniden aday olup olmayacağı konusunda bir soruyu yanıtlayan Mustafa Akaydın, “Belediye başkanlığı ciddi bir iştir. Bunu Genel Merkez belirler. Ben kendi başıma çıkıp da aday olacağım demem.

Genel Merkez’in bu konuda bir talebi olursa iki dönem çok; ama bir dönem için daha aday olurum. Ben belirli bir yaşa gelmiş, çeşitli mevkilerde bulunmuş bir arkadaşınızım” diye konuştu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kendi isteği ile Milli Eğitim Komisyonu’na girdiğini belirten Akaydın, “Hiçbir şey üretemediğimiz gibi, komisyon da bir yıldır toplanmıyor.

Şu anda en önemli sorun müfredat değişikliği. Türk milli eğitimini laik çizgisinden çıkararak İslami bir boyuta sokmaya çalışıyorlar. Atatürk’ün müfredatta azaltılması, İsmet Paşa’nın hemen hemen yok edilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.

Festival Çarşısı Kaderine Terk Edilmiş

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangında 116 dükkanın kül olduğu Festival Çarşısı’nı ziyaret ettiğini belirten Akaydın, şunları söyledi: “Burada 540 tane esnaf var. Bu esnafların kendilerinden de kaynaklanan bir takım sorunları vardı.

Benim dönemimde ASAT’tan bir bağış yaptık ve o alanı projelendirdik. Antalya’nın ilk balık pazarı de burada olacaktı. Bu projede devam etmedi, iptal oldu. Sonradan öğrendik ki o alan da kaderine terk edilmiş.

Belediye zabıtasını ve güvenlik görevlisini de çekti oradan, festival çarşısı tinercilerin yuvası oldu. Bu hafta vahim bir yangın geçirdi. Bende ziyaret ettim. Eğer o proje iptal edilmesiydi çok güzel şeyler çıkacaktı”.

Altın Portakal’a indirilen darbe çok önemlidir

Antalya Film Festivali’nde ulusal yarışma bölümünün çıkarılmasına da tepki gösteren Akaydın, “Altın Portakal’a indirilen darbe çok önemlidir. Türkiye’nin en tarihsel uzunluğu olan sanat faaliyetidir ve ulusal sinemanın doğup büyüdüğü yerdir Altın Portakal. Bunun için sanatçılardan, yönetmenlerden sayısız telefon aldım.

Hepsinin içi kan ağlıyor. Uluslararası sinemanın temsilcisi İstanbul Film Festivali’dir. O da dünyadaki festivallerle ölçülemez” değerlendirmesi yaptı.

Antalya ulaşımının da ciddi sorunları olduğunu dile getiren Akaydın, “Esnaftan bir kısmı geçen hafta meclise geldiler, konuyla ilgili soru önergesi de verdim. Toplu ulaşım kaosun içine sürüklenmiştir. Bana kalırsa ulaşım kamulaştırılmalı” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım