Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

“Büyükşehir yasası faydalı olmadı”

  • Yazan 
“Büyükşehir yasası faydalı olmadı”

Cumhuriyet Halk Partisi Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, ilçede yaşanan sel felaketi dolayısıyla açıklamada bulundu. CHP İlçe Başkanı Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin duruma geç müdahele etmesini eleştirdi.

Manavgat’ta ev, işyeri ve araçların sel felaketinden ötürü oldukça fazla hasar gördüğünü dile getiren Öztürk, “CHP İlçe Örgütü olarak bize ulaşan vatandaşlara elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Fakat Büyükşehir Belediyesi olaya müdahele edene kadar vatandaşlarımız mağdur oldu. Manavgat Belediyesi, özel firmalardan kepçe kiralayarak vatandaşlara yardım etti. ASAT logarları temizlemiş olsaydı bu şekilde bir mağduriyet yaşanmamış olurdu. Metrekareye, normalin 2 katı büyüklüğünde, 355 kg yağışın düşmesi ve yağışın aralıksız 10 saat sürmesi büyük zararlara yol açtı. Sonuç itibariyle Büyükşehirin yetki ve sorumluluğunda olan müdahele zamanında olmamıştır. Büyükşehir yasası faydalı olmamıştır” dedi.

CHP İlçe Başkanı Öztürk, Manavgat’ın altyapısını en iyi bilen Manavgat Belediyesi’nin kriz masasına dahil edilmediğini ifade etti. Oluşan zararların karşılanması için, CHP’li milletvekillerinin meclise önerge vereceklerini açıklayan Öztürk, hedef gösterilen Manavgat Belediyesi’nin Büyükşehir yasasından dolayı asıl mağdur olan taraf olduğunu ifade etti.Öztürk, bu durumdan hiç kimsenin siyasal rant çıkaramacağını da ekledi.

CHP İlçe Örgütü olarak düzenledikleri Cumhuriyet yemeğinin de Manavgat’ta ve ülke genelinde yaşananlardan dolayı ileri bir tarihe ertelendiğini kaydeden Öztürk, ilçede yaşanan doğal afetten dolayı tüm halka geçmiş olsun dileklerini iletti.

yukarı çık
0
Paylaşım