Menu
RSS

Budak: 'Antalya Kart Kuyrukları Yurttaşları Dondurdu'

  • Yazan 
Budak: 'Antalya Kart Kuyrukları Yurttaşları Dondurdu'

Yurttaşlar ‘kart değişiyor faturası, çilesi bize düşüyor’ diye şikâyet ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Antalya Kart” dönüşümü konusunda Antalya’da soğuk havada uzun kuyruklar ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Alternatif çözümler geliştirilmeliydi. Antalyalı ‘sürekli kart değişiyor faturası, çilesi bize düşüyor’ diye yakınıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP MYK’da görev almasının ardından Antalya’da CHP örgütlerini ziyaret etti, birçok noktada Antalyalılarla bir araya geldi.

Soğuk havada Antalya Kart kuyruğunda beklemek zorunda kalan yurttaşları dinleyen Budak, “Yurttaşlarımız, ‘Antalya’ya kart dayanmıyor. Bu değişimlerin faturası da çilesi de bize çıkarılıyor’ şeklinde tepki gösteriyorlar. Soğuk havada, yaşlısı, hastası, öğrencisi kart kuyruğunda bekletiliyor. Kart değişimi kuyruk olmadan yapılamıyorsa, o zaman değişim dönemi daha iyi planlanmalıydı. Bu tablo Antalya halkının hak ettiği bir tablo değil” dedi.

ALTERNATİF ÇÖZÜMLER VAR

Kart değişimiyle ilgili birçok sıkıntı yaşandığını kaydeden Budak, “Elinde kartı olan yurttaşların, kart değişimi için içindeki bakiyeleri sıfırlamaları isteniyor. Ya içindeki bakiyeyi yakacaklar ya da kart değişimi için 16.02.2016 tarihine kadar bakiyeleri kullanıp, tekrar başvuracaklar. Tek tek yurttaşları uğraştırmak yerine şirket ile belediye buna çözüm bulabilirdi. Bu yola neden gidilmedi? İndirimli kartlar için de önce başvuru, 72 saat sonra kart hazırlanıyor.

Bu kadar zamana neden ihtiyaç duyuluyor belli değil. Bu kartlar gerekli belgelerin ibrazı ve bir fotoğrafla başvuru anında çıkarılması mümkün. Bunun örnekleri var. Antalya’da neden bu yapılmıyor? Ayrıca bir hizmet için bir ödeme olması gerekli. Ulaşım hizmeti için yurttaşlara bir de kart satılması doğru değildir” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım