Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Muratpaşa CHP Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Antalya Muratpaşa CHP Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

CHP Antalya Muratpaşa İlçe Kadın Kolları Kongresi yapıldı. Kongrede tek aday olarak mevcut İlçe Başkanı Omca Coşarcan Kaya Yeniden başkanlığa seçildi. Kaya “görevimiz, çocuklarımız için, birlikte geleceğimiz için üzerimize düşen birlik ve b

eraberliği sağlamak, omuz omuza mücadele etmektir” dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Antalya CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, kadınlar olarak referandum döneminde yaptıkları çalışmanın daha da ötesine giderek yoğun bir çalışma dönemine gireceklerini söyledi.

2019’un öneminden bahseden Deveci, yerelde büyükşehir belediyesini almanın yanısıra genelde de iktidara yürüyen bir kadın çalışması olduğunu belirterek, kesinlikle umutsuz değiliz, kazanacağız,

buna tüm kalbimle inanıyorum, yeter ki kenetlenelim ve mücadelemize aktif şekilde devam edelim dedi.

CHP Muratpaşa İlçe Kongresinde konuşan Omca Murat Kaya, ülkenin gidişinden kadınlar olarak duydukları kaygıları dile getirirken, son günlerin en çok konuşulan Diyanet fetvası içinde sert tepki gösterdi.

“Çalışıyorsun ya daha ne istiyorsun diye cevap alıyor karşılığında. Kadınlar öldürülüyor diyoruz, sadece Türkiye de mi öldürülüyor, her yerde kadınlar öldürülüyor diyorlar.

Yurtlarda çocuklara tecavüz ediliyor diyoruz. Ama rızası varmış diyorlar. Bahsettikleri çocuklar, inanabiliyor musunuz?” diyen Kaya konuşmasında şunlara değindi:

“Bizler çocuklar okutulmalı hele kız çocukları kesin okutulmalı diyoruz. Onlar 9 yaşında kız çocukları buluğ çağına girebilir, gebe kalabilir. O yüzden evlenebilir diyorlar.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kendi kurdurduğu Diyanet İşleri Başkanlığının bugün içinde bulunduğu durumu görse ne yapardı acaba?

İlim Çin de bile olsa öğreniniz diyen bir ümmetten, organik hoşaftan medet uman bir topluma dönüşmek neyin kafasıdır.

Anaokulu çocuklarına kapanma partisi düzenleyen, bununla da övünen öğretmenlerle nereye varılır?

Zeytin ağaçlarımızı kesmeyin, milli servettir diyoruz. Tunus’tan zeytinyağı ithal edelim diyorlar.

Güzelim zeytin ağaçlarını kesip, sonra da başka bir ülkeden zeytinyağı ithal etmeyi düşünmek nasıl bir zihniyettir. Ülkesinin değil de başka bir ülkenin kazanımını düşünmek hangi anlayışla bağdaşır.

Kendi vatandaşımızın kazanması amaçlansaydı Cumhuriyet kazanımları fabrikalar kapatılmak yerine, geliştirilerek faaliyette olurdu. Amaç halkın refahı olsaydı, köylü milletin efendisi olmaya devam ederdi. En büyük irade, halkın iradesidir.

Halkın iradesinden daha büyük irade yoktur. Önemli olan toplumun tüm kesimlerinde ülkemizdeki kara tablonun anlaşılmasıdır. İç ve dış da ülkemize yapılmak istenenleri anlamak, uyanmaktır.

Mustafa Kemal Atatürk der ki’ Uyuyan milletler, ya ölür ya da köle olarak uyanırlar’

İşte bizim görevimiz, çocuklarımız için, birlikte geleceğimiz için üzerimize düşen birlik ve beraberliği sağlamak, omuz omuza mücadele etmektir.

İslam ülkeleri içinde ayrıcalığımız olan Cumhuriyet yönetimi tehdit altındadır. İran’daki halk ayaklanması sırasında bile sokaktan Mollalar Türkiye’ye diye sesler duyuluyorsa bugün, durumun ciddiyeti ortadadır.

2. Kurtuluş Mücadelesi verdiğimiz şu günlerde yine biz kadınlara çok iş düşmektedir. Kurtuluş Savaşımızdaki kadın kahramanlarımızdan Halide Onbaşı, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı, Kara Fatma, Halime Çavuş, Hafız Selman İzbeli, Gördesli Makbule, Çete Emir Ayşe, Tayyar Rahmiye ve nicelerine selam olsun…

Şimdi de bizlerin mücadele etme zamanıdır. Vatan tektir. Başka vatanımız yoktur. Vatanımızın iç ve dış güçler tarafından çökertilmesine izin verilmemelidir. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır.

Her birimiz bu bilinçle, birlik ve beraberlik içinde, bir diğerini ötekileştirmeden, amaç birliği yapmalıyız. Bu mücadele, Cumhuriyet için mücadeledir. Bu mücadele, özgürlük için mücadeledir. Bu mücadele, insanca yaşamak için mücadeledir. Barış içinde kardeşçe yaşama mücadelesidir.

Biz bu süreç de ekibimize yeni yüzler de katarak, bu onurlu göreve önümüzdeki süreçte de tekrar talibiz. Aramızdaki uyumu Muratpaşamıza yansıtmak ve bu sayede kadın örgütlenmesini sağlamak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz örgütlenmek.

Bu amaçla her mahalleden bir gönüllü temsilci ile kadın kollarımızla iletişimi daha hızlı ve etkin hale getirmeye çalışacağız. Gündemi takip ederek, hızlı organize olarak yüksek katılımlarla demokratik mücadelelerimizi sürdürmek istiyoruz. Üzerinde çalıştığımız projelerimizi bu süreçte uygulamaya geçirmek istiyoruz. Örneğin; Sağlık Projesi. Her ay bir mahalle seçilerek doktor, psikolog,

avukat ve hemşireden oluşan ekibimizle ziyaret edilecek, vatandaşlarımızla sürekli temasta bulunulacaktır. Bu sayede partimize sempati duymaları hedeflenmektedir. Parti çalışmaları, belediyelerimizin faaliyetleri daha fazla anlatılarak yerel seçimlere hazırlık yapılacaktır. Mahalle temsilciliği ofisleri ile farklı etkinlikler düzenlenerek, parti çalışmaları halka gösterilecektir.

Örnek: Hastane, üniversite, yurt önünde çorba dağıtımı gibi. Yılda en az dört kez ilçe binamızda kadın üyelerimizle birlikte danışma kurulları yapılacak, partililerimizin görüşleri alınacaktır.

Bu sayede parti binası daha aktif kullanılacak, parti çalışmaları dışarıdan görüldükçe ilgi artacaktır. Özel günler de, örneğin geçen sene 24 Kasım Öğretmenler Gününde yaptığımız gibi emekli öğretmenlerimizle buluşulacaktır.

Hapishanedeki kadınlara da ulaşılmaya çalışılacaktır. Kadın Kolları sadece kadınlar için çalışmalar yapmaz. Çocuk, hayvan, doğa ile ilgili çalışmalar da programımızda yer almaktadır. Bütün bu çalışmalardaki amaç yerel seçimlerin

kazanılması için partimize destek sağlamak ve genel seçim de CHP yi iktidara taşımak olacaktır. Nasıl ki Ankara Arenada kadın seli olup dolup taştıysak, aynı kararlılıkla aydınlık için mücadele edeceğiz. Bu sürece kadınlar ve gençler öncülük edecektir.

Ey Türk Gençliği,

Birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve İstikbalinin yegane temeli budur.

Konuşmamı bitirirken başta Cumhuriyetimizin kurucusu, liderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çağdaş, laik, demokratik yaşam için mücadele veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, partimize emek veren değerlerimize teşekkür ediyorum.

Eski Genel Başkanımız Deniz Baykal a da acil şifalar diliyorum.

Aydınlık yarınlara birlikte yürüyelim diyerek barışın rengi beyazda buluşalım temennisiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum”

yukarı çık
0
Paylaşım