Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya CHP’li Coşar: ‘Yaşanabilecek Bir Manavgat İstiyoruz’

Antalya CHP’li Coşar: ‘Yaşanabilecek Bir Manavgat İstiyoruz’

Antalya Manavgat CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ülke gündemine dair ve Manavgat’ı ilgilendiren konularla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar açıklamasında şunlara değindi; “Ülkemizle ilgili kaygılarımız günden güne artmaktadır. OHAL 5. kez uzatılarak

KHK’lar ile ülkemiz yönetilmeye tekrar devam edilmiştir. Şu anda her şey partili Cumhurbaşkanı’nın iki dudağının arasındadır.

AKP hem iç politikada hem dış politikada çöküşünü sürdürmektedir. Ekonominin giderek kötüleştiği bir ülke haline gelmiş durumdayız. İşsizlik tavan yapmış vatandaş ise önünü göremez hale gelmiştir.

AKP’nin iktidarda kaldığı sürece vatandaşın bankalara olan borcunda patlama yaşanmıştır. Antalya’nın ve Manavgat’ın neredeyse tek gelir kaynağı olan turizmin durumu ise içler acısıdır.

Turizmde son iki yıldır ciddi gelir kaybına uğramış bulunmaktayız. AKP’nin ise turizmcilerin sıkıntılarına dair hiç bir çözüm üretme gibi çabası yoktur.

AKP’nin Antalya Milletvekilleri Manavgat’a geldikleri zaman yaylalara gittiği gibi Manavgat’ın içinde turizmcilerin sıkıntılarını da dinlemeleri gerekmektedir.

Esnaf borç içindedir. Ekonominin dip olduğu dönemlerden geçmemize rağmen halktan vergi üstüne vergi alınmaktadır.  AKP iktidarının ülkemizi istikrar diyerek ne hale getirdikleri ortadadır. Halen,  turizmciden ve halktan yana hiçbir politika üretilmemektedir.

AKP’nin eğitim politikası ise yapboza dönüşmüş durumdadır. Sınav sistemi yine değiştirilmiş, ne öğretmenler ne öğrenciler ne de veliler nasıl bir sınav sistemi ile karşılaşacağı konusunda halen fikir sahibi değillerdir.

Çocuklarımızın geleceğini etkileyecek olan bu sınavlarda sık sık uygulama değişikliği yapılması kabul edilebilir bir durum değildir. Şu anda sınava girecek bütün öğrencilerin geleceği ile oynanmaktadır.

“Manavgat’ı Adeta Surlarla Çevirdiler”

Hukuk ve adalet mekanizması işlemez duruma gelmiştir. Ekonomi gibi, tarım gibi, işsizlik gibi, eğitim gibi, terör gibi sorunlarımıza çözüm bulmaları gerekirken müftülüklere resmi nikah kıyma yetkisi verilmiştir.

İnsanları ayrıştıran, laik ve hukuk devletini ortadan kaldıran bu yasayı asla kabul etmiyoruz. Gerici ve kadınlarımızı mağdur edecek bu yasa CHP olarak Anayasa Mahkemesi’ne taşınacaktır. Ülke olarak yukarıda da bahsettiğimiz gibi çok ciddi sorunlarımız var.

AKP iktidarının öncelikle vatandaşın bu sorunları için yasalar ve politikalar üretmesi gerekmektedir.

Ülkemiz, genel siyasette iyi yönetilmediği gibi yerel siyasette de iyi yönetilmemektedir. Yine başından beri söylediğimiz gibi Büyükşehir Yasası ile ilgili mağdur olan ilçelerin başında Manavgat gelmektedir.

Daha önce açıklamalarımızda belirttiğimiz yaşanan bu sıkıntılar yetmezmiş gibi Manavgat’ı ikiye bölen,  sahil kısmını ayıran köprülü kavşakları kesinlikle onaylamıyoruz. Turizm kenti olan Manavgat’ı adeta surlarla çevirdiler.

Alanya’dan gelen araçlar bu kavşaklardan transit geçerek kent merkezine bile girmeden geçecek. Bu kavşaklar, Manavgat’ın ticari hayatını etkileyecek, esnafımızı zor duruma sokacaktır.

Turizmin kötü gittiği dönemde kente bu zulüm yapıldığı gibi beton yığını ile görüntü kirliliğine neden olmaktadır.

Biz bu tür yatırımların yapılmasına karşı değiliz ama yapılan kavşakların turizm kenti Manavgat’a yakışan estetikte ve görüntüde olmasını, ticari hayatına zarar vermeyecek şekilde yapılmasından yanayız.

“Türkbeleni Tepesi Kaderine Terk Edildi”

Diğer bir konu Manavgat’ın değerlerinden biri olan Türkbeleni’inde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen projenin Manavgat Halkına sorulmadan yapılmasıdır.

Halen devam etmekte olan proje ne tanıtıldı ne de Manavgat Halkının fikri alındı. Büyükşehir’in Manavgat Halkının fikrini almadan bu projeyi yapması kendisinin Manavgat Halkına nasıl değer verdiği açıkça ortadadır.

Her şeye rağmen başlatılan bu proje de bir ilerleme gözükmemektedir. Manavgat’ımızın en güzel yeri Türkbeleni Tepesi görkemli temel atma törenine rağmen kaderine terk edilmiş gibidir. 

Hiçbir çalışma göremediğimiz gibi çalışmaların durduğu duyumlarını almaktayız.

Manavgat’ın değeri olan Türkbeleni Tepesi bu şekilde inşaat şantiyesi olarak görünmektedir. Türkbeleni’ndeki düzenleme çalışmalarının bir an önce bitirilerek Manavgat halkının hizmetine açılması gerekmektedir.

“Ilıca’ya Cezaevini Onaylamıyoruz”

Bir diğer konu da Ilıca’ya cezaevinin yapılmasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu da onaylamadığımızı buradan belirtmek isteriz. Cezaevi yapılacak alanın yerleşim yerlerine, okullara ve turizm alanlarına yakın olması nedeniyle bölge halkının tepkisi olmuştur.

Daha önce iptal edilen ve daha sonra gündeme tekrar alınan Ilıca’ya Manavgat Belediye Meclisi’nden buraya cezaevi yapılmaması ile ilgili net karar çıkmasına ve Adalet Bakanlığı Teknik İşler Başkanlığınca söz konusu taşınmazlara

cezaevi yapılmasının uygun görülmemesine rağmen Adalet Bakanlığı’nın bir diretmesi söz konusu. Cezaevi konusunda CHP’li meclis üyelerinin vicdanı rahat ancak belediye meclisinde buna onay veren AKP’li belediye meclis üyeleri bu vebali nasıl ödeyecek.

Turizm potansiyeli büyük olan Manavgat’ımızın cezaevine ihtiyacı yok. Oysa bu arazi oldukça büyük bir yer, 528.521,04 metrekare arazi üzerine cezaevi değil de okul ya da hastane yakışırdı.

“Yollar Hala Delik Deşik”

Biz CHP olarak diyoruz ki, yaşanabilecek bir Manavgat istiyoruz. Bunu bir türlü bitmek tükenmek bilmeyen Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları için söylüyoruz. Yollar hala delik deşik.

En çok kullanılan kent merkezindeki yollarda rögar kapakları büyük bir sorun olmaya devam etmektedir. Kapaklar araçlara sıkıntı yaratacak şekilde üstte kalmıştır. Doğru dürüst asfalt bile dökemeyen bir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıyayız.

Manavgat halkı cezalandırılmaya devam ediliyor. Yağışların başladığı bu günlerde yine çoğu mahalle yağmur gölüne dönüştü. Şimdiye kadar Manavgat’ta maalesef bir yağmur suyu hatlarıyla ilgili bir temizlik çalışması görmedik.

İnşallah kentimizde sel gibi bir sorun çıkmaz. Vatandaşlarımız mağdur kalmaz. Biz her zaman ki gibi yine söylüyoruz Antalya Büyükşehir Manavgat’a hiç iyi gelmedin.

“Etrafa Kötü Koku Yayılıyor”

Bir diğer konu ise Manavgat’ta yaptıkları yanlış uygulamalar, turizme de zarar veriyor. Titreyengöl Sorgun’da yeraltına yaptıkları “Atıksu Terfi Merkezi” , çok kötü kokuları etrafa yaydıkça, turistler kaçmaktadırlar.

Oysaki Manavgat Belediyesi tarafından oraya çok güzel yürüyüş yolu yapıldı.  Bu tesisten sonra turistler o bölgeden burnunu tıkayarak geçmektedirler. Antalya Büyükşehir Manavgat’a hizmetten çok eziyet etmektedir.

AKP iktidarı ülkemizi,  hem genel siyasette hem yerel siyaset iyi yönetememektedir. Bu kötü gidişe dur diyecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

yukarı çık
0
Paylaşım