Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Birlik Ve Kardeşlik Platformu'ndan CHP’ye Ziyaret!

Antalya Birlik Ve Kardeşlik Platformu'ndan CHP’ye Ziyaret!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu, demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesi için sivil toplumun kuruşlarının etkin ve bağımsız çalışmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Vatandaşlarımızın gönüllü olarak bir araya gelip ülke sorunlarına kafa yorması,

demokrasi için en büyük kazanım” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ile birlikte Antalya’da kurulu çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan

Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu (ANTBİRKAP) Başkanı Cafer Bayraktar ve Platform üyelerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Kılıçdaroğlu, Platform üyelerinin sorularını yanıtladı, güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin önemli unsurlarından biri olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Antalya’da farklı görüşlerden vatandaşlarımızın bir araya gelmesini çok değerli bir çaba olarak görüyorum.

Diğer illerimiz için de örnek bir çaba. Bir ülkede muhalefet varsa, sivil toplum kuruluşları özgür şekilde faaliyetlerini sürdürebiliyorsa, orada demokrasi vardır.

Herkesin inancı, düşüncesi, etnik kimliği farklı olabilir ama hepimiz Türkiye’de barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Tüm çabamız bunun için. Sivil toplum kuruluşları, demokrasinin kökleşmesi için vazgeçilmez kurumlardır.

Çünkü hiçbir çıkar, menfaat beklemeden gönüllü olarak, bulundukları illere, ülkeye katkı vermek için çalışırlar, üretirler. Önemli olan sivil toplum kuruluşlarına, düşüncelerini özgürce ifade edebilecekleri ortamı hazırlamaktır.

Biz bu sürece her türlü katkıyı vermeye hazırız. Biz CHP olarak en saygın ve  en tutarlı muhalefeti yapıyoruz. İktidardan aynı karşılığı aldığımız söylenemez. Biz halka gerçekleri söylemekle yükümlüyüz, bunun gereğini yapıyoruz” dedi.

Antalya Dünya Şehri

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da Antalya adının “Pamfilya”dan geldiğini belirtirken, “Pamfilya, dünyanın pek çok farklı noktasından gelen anlamında, farklı inanç ve etnik yapıdan olan insanların bir araya geldiği yer anlamındadır.

Bugün de Antalya, hem Türkiye’nin hem de Dünya’nın pek çok farklı noktasından insanı bir araya getiren bir dünya şehridir.

Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu da farklı dünya görüşlerine sahip, farklı amaçları olan sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren özgün bir çatı. Her renk var. Bizim de amacımız, tüm renkleriyle birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde bir Türkiye.

Bunun da yolu sorunlara, ortak akıl ve uzlaşma ile çözüm geliştirmek. Sivil toplum kuruluşlarının demokrasi için önemini biliyorum. Ben de başta ATSO olmak üzere birçok meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunda görev almış bir kişiyim.

Bu çabaları çok önemli ve değerli buluyorum. El birliğiyle ülkemizi iyi bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu (ANTBİRKAP) Başkanı Cafer Bayraktar da CHP Genel Merkezi’nde ağırlanmaktan dolayı teşekkürlerini ifade ederken, “Birleştirmek zor, ayrıştırmak kolay. Biz birleştirmek için yola çıktık, elimizden geldiğince Antalya’ya, ülkemize katkı sunmaya çalışacağız” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım