Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Prev Next

AKP Ve Saray, Savaştan, Ölümden Beslenmeye Çalışıyor

  • Yazan 
AKP Ve Saray, Savaştan, Ölümden Beslenmeye Çalışıyor

10 Ocak Ankara katliamını protesto eden kuruluşlar, Üçkapılara önünde toplanarak bir basın açıklaması ile katliamı protesto ettiler. Katılımcılar adına basın acıkmasını İnce Ekşi okudu. Ekşi yaptığı konuşmada, “Üç ay önce 10 Ekim'de barış için, 101 canımızı Ankara'da kaybettik. Sosyalist partilerin üyeleri, sendikacılar, devrimciler, işçiler emekçiler Ankara Garı önünde hunharca, alçakça katledildi” dedi.

AKP ve Saray, savaştan, ölümden beslenmeye çalışıyor

“AKP ve Saray, 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde başlattığı savaş ve terör politikalarını ülke içinden Ortadoğu bataklığına kadar yayarak sürdürmek istiyor” diyen Ekşi, “Ortadoğu'da besleyip büyüttükleri İslamcı katil şebekeleri de kan ve ölümü ülkemizin içine yayıyor. IŞİD başta olmak üzere bu katil çeteleri, halen arsızca beslenmektedir. Emperyalistlerle sözde IŞİD karşıtı koalisyonlar kurulmakta ancak, İslamcı katiller silahlandırılmaya devam edilmektedir” diyerek şöyle devam etti;

“Sarayın savaşı Kürtlere, aydınlara, öğrencilere, halka yayılarak devam etmektedir.

Suriye'deki İslamcı-gerici çetelere giden silahları haber yapan gazetecilerin tutuklanması göstermektedir ki, AKP suçlarına devam etmekte ve ortaya çıkarılmasını istememektedir.

Bugün Sarayın Türkiye halklarına açtığı baskı ve savaş politikasının en şiddetli şekilde Kürt kentlerinde tanklarla toplarla sürdürüldüğünü görüyoruz. Çoluk çocuk, yaşlı, kadın demeden yoksul Kürt halkı tank atışlarıyla, keskin nişancı tüfekleriyle katlediliyor.

Üniversiteler her gün gerici ve faşist çetelerin saldırısına uğruyor. Gençliğin gericiliğe ve faşizme isyanından korkan AKP, üniversiteleri ve gençliği baskı altına almaya çalışıyor.

Her gün faşist propagandanın aleti durumuna dönüşmüş kimi basın organlarında IŞİD'çı katillerin Alevi kurumlarına, kitle örgütlerine saldırı yapacağı ilan ediliyor”

Toplantıyı düzenleyen kurumlar;

HALKIN TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ-HTKP, Fikir Kulüpleri Federasyonu-FKF, Emek Partisi (EMEP)

ANTALYA ALEVİ BİLEŞENLERİ, Antalya Abdal Musa derneği, Antalya Tahtacılar derneği, Karatepe mahallesi Kültür derneği ve Cemevi, Alevi Kültür Derneği Kepez şubesi, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Antalya şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi-Cemevi, HALKEVLERİ, ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ

yukarı çık
0
Paylaşım