Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Akaydın: Sümer Şehitlerin Kanı Üzerinden Duygu Sömürüsü Yapıyor! Öne çıkarılmış

Akaydın: Sümer Şehitlerin Kanı Üzerinden Duygu Sömürüsü Yapıyor!

CHP Antalya milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz Devlet İçin Bir Ayıp! Sözlerine karşılık, AKP Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Akaydın’a “Birileri Senin Düğmene Basmış!” demişti. AKP İl Başkanı Rıza Sümer’in kendisine karşı

söylediği sözler hakkında düşüncelerini sorduğumuz CHP Antalya milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın “AKP İl Başkanı Rıza Sümer’in açıklaması tamamen 15 Temmuz’daki şehitlerin kanı üzerinden duygu sömürüsü.

Ben şehitleri incitecek hiçbir laf etmedim o konuşmamda. Tam tersine oradaki şehitleri silahların, namluların önüne süren zihniyeti eleştirdim” dedi.

Akaydın, darbecilerin karşısına hiçbir AKP’li bakanın çıkmamasını, devletin elinde böylesine güçlü bir polis teşkilatı varken onları tankların karşısına sürmeyip halkı selalarla karşı koymaya çağırılmasını “250 kişinin kanının sorumluluğunu taşıyor bu iktidar” diye niteledi.

Akaydın konu ile ilgili şunları söyledi:

“250 bin polis gücü olan, hem de ağır silahlarla donanmış polis gücü olan bir ülkenin yetkilisi kalkıp diyor ki halka; gidin bunların karşısına geçin diyor. Darbecilerin karşısına. Niye içinizden hiç biri bunların, darbecilerin karşısına geçmiyor?

Hani Kemal Kılıçdaroğlu’na laf ediyorlar da memleketin cumhurbaşkanı, başbakanı, AKP’nin bir tane bakanı bile İstanbul Boğazköprüsü’ne, tankların karşısına gidebiliyorlar mı? Gidemiyorlar.

Bir tane bakan görebildik mi tankların önünde. Hepsi kaçacak, saklanacak delik aradılar. Ondan sonra kalkıp oklarını Sayın Kılıçdaroğlu’na çevirirler. Gitmesi gereken sizlersiniz. Devleti siz temsil ediyorsunuz. Üstelik te bir cumhurbaşkanı ben darbeyi eniştemden öğrendim diyorsa.

Burası aşiret devleti değil, Türkiye Cumhuriyeti. Bunun ayıbı zaten onun istifasını gerektiriyor. Arkasından da bu darbe teşebbüsü bize Allah’ın bir lütfu de. Açıkçası bu darbe teşebbüsünden yararlandığını da itiraf etti. Ortada bu kadar somut gerçekler varken 250 kişinin kanını hesabını bu iktidar vermelidir. 

Ama Halkı hiç sıkılmadan, hiç endişe etmeden tankların karşısına sürebiliyorlar. Onun için bu şehit olan 250 kişinin kanının sorumlusudur bu iktidar.

AKP Antalya İl Başkanı’nın söylediği tamamen suçluların telaşı içerisindeki bir adamın sözleri olarak algılıyorum. Ben şehitleri incitecek hiçbir şey söylemedim. Şehitlerin kanından sorumluları afişe ettim. Rıza Bey onun telaşı içerisindedir. 

Son iki-üç yıldır Türk polisi bir anlamda silahlı kuvvetlere olan güvensizliğe bağlı olarak hem mevcudu arttırıldı hem de çok ağır silahlarla donatıldı. Bununla ilgili devlet ihaleleri var.

Elinin altında böyle bir polis gücü varken Boğaz Köprüsü’nün başındaki 8-10 tane tanka karşı sivil halk yönlendirilir mi selalarla? Bu gidin ölün demek oradaki halka. Buradaki şehit olan 250 kişinin kanının sorumluluğunu taşıyor bu iktidar. Sözümün arkasındayım”

yukarı çık
0
Paylaşım