Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya'da Bulunan 'İnme Merkezi' Hayat Kurtarıyor

Antalya'da Bulunan 'İnme Merkezi' Hayat Kurtarıyor

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki 'inme merkezi'nde açıldığı şubat ayından beri 480 hastaya müdahale edildi. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği'nin desteğiyle Antalya ve bölgesindeki tek 'inme merkezi', Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Şubat 2016'da açılarak hizmete girdi.

4 yataklı inme merkezinde açıldığı günden beri 480 hastaya müdahale edildi. Kalp ve kanser hastalıklardan sonra insan ölümlerine en çok inmenin neden olduğunu belirten Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği Uzmanı Dr. Elif Sarıönder Gencer, inmenin belirtileri ortaya çıktığı andan itibaren ilk 4,5 saatte kesin müdahalenin sağlanmasının önem taşıdığını söyledi.

Bu nedenle kapsamlı bir tedavi sürecini içeren bir inme merkezinin bulunması önemine işaret eden Dr. Gencer, "İnme, beyne kan akımını sağlayan damarlardan birinin aniden tıkanmasıyla birlikte, beyne giden kan akımının gidişinin yavaşlaması ya da durması sonucunda meydana gelmektedir.

Dünyada, kalp hastalığı ve kanserden sonra gelen en önemli ölüm nedenlerinden biri inmedir. İnmeye, hipertansiyon, diyabet, kalp hastalıkları, sigara içimi, yüksek kolesterol neden olmakta.

İnme vakaları içinde daha kısıtlı bir yere sahip olan beyin kanamalarının en önemli nedeni ise kontrol edilemeyen hipertansiyondur" dedi.

Dr. Gencer, ABD'de dakikada ortalama bir kişinin inme geçirdiğini, üç dakikada bir de bir kişinin bu nedenle yaşamını yitirdiğini söyledi.

İnmenin kesin tedavisinin belirtiler ortaya çıktıktan sonra ilk 4,5 saat içinde müdahale edildiğinde yapıldığına değinen Dr. Gencer, "Belirtilerin üzerinden daha uzun zaman geçtiğinde tıkalı damarı açmak hastanın düzelmesine faydalı olmaz aksine zarar verir. Bu nedenle erken müdahale önemli" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım