Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Turunç Masa’ya 56 Bin 533 Kişi Başvuru Yaptı

Turunç Masa’ya 56 Bin 533 Kişi Başvuru Yaptı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, “Komşularımızın kendisin Muratpaşa’nın bir parçası olarak hissetmesi sağlayacak bir anlayış” sözleriyle anlattığı Turunç Masa, yılın 7 aylık döneminde kendisine ulaşan 56 bin 533 başvurunun 53 bin 863’ünü sonuçlandırdı. Muratpaşa’nın çözümde başarı oranı yüzde 95 oldu.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın her çarşamba günü randevusuz Muratpaşa sakinleriyle buluştuğu Turunç Masa’ya, yılın 7 aylık döneminde 56 bin 533 başvuru yapıldı.

Başvuruların 53 bin 863’ü sonuçlandırılırken 31 Temmuz itibariyle, 34 müdürlükte işlemi devam eden devam eden sadece 2 bin 660 başvuru kaldı. Turunç Masa, Ocak-Temmuz döneminde yakaladığı başarı oranı yüzde 95 oldu.

Çağrı Merkezi İlk Sırada

İlçe sakinleri Turunç Masa’ya ulaşmak için 444 8 007 nolu çağrı merkezini tercih etti. 40 bin 910 başvuru bu kanalla Turunç Masa tarafından kayıt altına alındı.

Çağrı Merkezi’nin ardından en çok tercih edilen kanal 6 bin 171 başvuruyla, Muratpaşa Belediyesi’nin hemen girişinde yer alan ‘başvuru masası’ oldu.

Her Kanaldan Ulaşmak Mümkün

Muratpaşalıların Turunç Masa’ya dilek, şikayet ve önerilerini iletmek için en çok tercih ettiği 3’üncü ortam ise http://www.turuncmasa.com/ alan adlı internet sitesi oldu. 5 bin 215 başvuru ise bu kanal üzerinden yapıldı.

BİMER kanalıyla Turunç Masa’ya ulaşan başvuru sayısı bin 174 olurken, Turunç Masa gezici ekiplerine ulaşan başvuru sayısı 940 olarak kayıtlarda yer aldı. Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın resmi facebook hesabı üzerinden 805 kişi Muratpaşa’ya ilişken taleplerini iletirken belediyenin kurumsal facebook hesabından yapılan başvuru sayısı ise 660 oldu.

Muratpaşa Belediyesi’nin twitter hesabından 166, Başkan Ümit Uysal’ın twitter hesabından 14 başvuru Ocak-Temmuz döneminde gerçekleşti.

Dilekçe Tarih Oldu

Kamu kurum ve kuruluşlarında bir dönemin vazgeçilmez dilekçeyle yapılan başvuru sayısı ise ancak 323’te kaldı. Yılın 7 ayında Özel Kalem Müdürlüğü aracığıyla Turunç Masa’ya ulaşan başvuru sayısı 81 olurken, 74 başvuru Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde gerçekleşti.

Çözümün Adresi Muratpaşa

Turunç Masa’ya yapılan başvuruların müdürlüklere göre dağılımında en çok başvuru Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne yönlendirildi. Müdürlük, Ocak-Temmuz döneminde kendisine yönlendirilen 8 bin 63 başvurudan 7 bin 662’sini sonuçlandırıldı.

7 bin 640 başvuru Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yönlendirilirken, 7 bin 52 başvurunun çözümü sağlandı. Zabıta Müdürlüğü ise kendisine yönlendirilen 6 bin 278 başvuruyla 3’üncü sırada yer aldı.

Zabıta Müdürlüğü’nde 31 Temmuz itibariyle sadece 41 başvuru sonuçlandırılmayı beklerken 6 bin 237’si başvuruyu sonuçlandırıldı.

Turunç Masa Nedir?

Turunç Masa, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal tarafından ilçe sakinlerinin istek, öneri ve şikayetlerini doğrudan almak ve ‘insana dokunmak’ için bir halkla ilişkiler ve iletişim projesi olarak Aralık 2014’te kuruldu.

Turunç Masa, belediye başvuru masası, 7/24 çağrı merkezi, gezici ekipler, sosyal medya, internet ve basın birimleriyle Muratpaşalıların istek, öneri ve şikayetlerini alır. Talep alındığı anda vatandaşın telefonuna giden SMS ile bilgilendirme yapılır.

Başvuru numarası ile vatandaşın da takibi sağlanır.  Talep alt birimler tarafından alınır alınmaz Turunç Masa Koordinasyon Merkezi’ne iletilir.

Artık bu talebin takipçisi Koordinasyon Merkezi olur ve en geç 2 gün içerisinde vatandaşa dönerek süreç ile ilgili geri bildirim yapar. Sorun çözüldükten sonra veya yasal yetkisizlik nedeniyle hukuken çözülemiyorsa da vatandaşa bilgi verilir.

yukarı çık
0
Paylaşım