Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa’daki Dev Sergiye Konserli Kapanış

Muratpaşa’daki Dev Sergiye Konserli Kapanış

Muratpaşa Belediyesi Kültür Müdürlüğü ile Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi (AKHEM) işbirliğinde Cam Piramit Kongre Merkezi'nde açılan 'Sanatsal Üretim ve Meslek Edindirme Kursları Yılsonu Sergisi', müzik korolarının açık hava konserleriyle sona erdi.

Tüm kursların yılsonu sergisinde, Muratpaşa Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Topluluğu (MEST) bünyesindeki 16 merkezde 67 branşta açılan kurslara katılan 4 binden fazla genç- yetişkin kursiyerin, AKHEM öğretmenlerinin nezaretinde sezon içinde ürettikleri ve Cam Piramit Kongre Merkezi'ne sığabilen 15 binden fazla el emeği, göz nuru el sanatı eser beğeniye sunuldu.

Cam Piramit'i sanat pazarına dönüştüren sergideki stantlarda, binlerce resim, ebru, seramik, heykel, üç boyutlu rölyef, dekoratif ahşap süsleme, dekoratif mis sabun-jel mum, su kabağı, deri işleme, takı tasarımı, cam sanatı, şiş örgüsü, giyim-nakış, çeyiz ürünleri gibi birçok sanatsal çalışma yer aldı.

Sergi süresince, genç kız ve ev kadınlarına yönelik AKHEM-İŞKUR işbirliğinde belediyeler ile Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nün de desteğiyle uygulamaya konulan 'Zeytinköy Kadınları'nı Topluma Kazandırma Projesi' kapsamında açılan kurslarda üretilen sanat eserleri de büyük ilgi gördü.

Açılış sonrası sergiyi eşi Ümran Uysal ile birlikte bir kez daha gezen, sergilenen eserleri hayranlıkla inceleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve sergiyi gezen sanatseverlerle de sohbet etti.

Cam Piramit Kongre Merkezi'nde açılan serginin son gününde, çalışmalarını MEST kurs merkezlerinde sürdüren Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği koroları ve Udiler Topluluğu da seslendirdikleri şarkılarla, türkülerle kapanışa renk kattı.

yukarı çık
0
Paylaşım