Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa’da Çevre İçin Atıklarla Dans

Muratpaşa’da Çevre İçin Atıklarla Dans

Dünya Çevre Günü’nü etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak isteyen Muratpaşa Belediyesi, özel program düzenledi. Atık toplama kampanyalarına katılan okulları ödüllendiren, Muratpaşa Belediyesi’nin etkinliklerinde; öğrenciler, atıklarla yaptıkları müzik aletleri eşliğinde dans gösterileri sundu.

Öğrenciler Ayakta Alkışlandı

Muratpaşa Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce organize edilen programla; Dünya Çevre Günü etkinliklerinin adresi oldu. Program; Muratpaşa Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin Andımız ve çevre şarkılarını da içeren gösterileri ile başladı.

Programda sırasıyla Ramazan Savaş Özel Eğitim Merkezi öğrencilerinin ‘Ritim Gösterisi’, Maarif Koleji’nin ‘Yağmur Damlası’ oyunu ve ‘Atıklarla Ritim Gösterisi’, Açı Koleji Çevre Sunumu, Antalya Anadolu Lisesi’nin ‘Flashmob-Atıklarla Dans’ ve Zafer Koleji’nin ‘Çevre’ temalı gösterisi sunuldu.

Antalya Anadolu Lisesi öğrencilerinin ambalaj atıkları ile yaptıkları müzik aletlerini kullanarak sundukları dans gösterisi büyük ilgi çekti. 

Muratpaşa Belediyesi’ne Kutlama

Türkiye’de pek çok belediye ile ambalaj atığı toplama projeleri uyguladıklarını ifade eden ÇEVKO Vakfı Temsilcisi Hakan Karagöz; “Muratpaşa Belediyesi; çevre duyarlılığı konusunda en üst sıralarda olan belediyelerden biri.

Yüksek duyarlılık gösteren belediyelerde, sorumluluklarda doğal olarak oluşuyor. Muratpaşa Belediyesi, bu sorumlulukları yerine getirmekten çekinmiyor. Yeşile verilen değeri, doğaya yönelik çalışmaları sizler de görüyorsunuz” diye konuştu.

Kolza firmasının kurucusu Gökhan Gürcü; Muratpaşa Belediyesi’nin, 6 tona yakın bitkisel atık yağ topladığını belirterek bu rakamın, pek çok ilde ulaşılan miktardan daha fazla olduğunu söyledi.

TURÇEV Mavi Bayrak  Antalya İl Koordinatörü Lokman Atasoy; gelecekte çocuklara yaşanabilir dünya bırakmak ve umudu yeşertmek için çalışmalar yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a teşekkür etti.

Ağaçlar Kesilmesin

İklim değişikliği ve kirlilik başta olmak üzere pek çok çevre sorununun insanların, dünyanın geleceğini tehdit eder boyuta ulaştığına dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci; “Muratpaşa Belediyesi olarak geri kazanım ve sağlıklı çevre projelerini tek tek hayata geçiriyoruz.

Geri kazanım projemizi kent geneline yayıp, herkesin katılımını sağlamak istiyoruz. Ağaçlarımız kesilmesin, enerji kaynaklarımız verimli kullanılarak çevre kirliliği yaşanmasın istiyoruz.

Çocuklarımızdan emanet aldığımız çevreyi doğayı daha güzel temiz geleceğe taşımak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. Cephaneci; Muratpaşa Belediyesi olarak 100 bin tonun üzerinde ambalaj atığını toplayarak ekonomiye kazandırdıklarını ifade etti.

Öğrenciler Atık Yağ Ve Pil Topladı

Miracle Otel, Kervansaray Otel, Lara Barut Otel, Ramada Plaza, Botanik Exclusive Otel, Mermerli Plajı ve Riva Beach işletmeleri temsilcilerinin Mavi Bayrakları’nı teslim aldıkları programda; bitkisel atık yağ toplama ve atık pil toplama kampanyalarına katılarak üst sıralarda yer alan okullara değişik ödüller verildi.

Ödüller arasında; yazıcılar, spor malzemeleri ve tohum seti yeraldı. Okullara ayrıca Nutuk da armağan edildi. Muratpaşa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce; 15 Kasım 2015-30 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyalara katılan okullar, 3 bin 834 litre bitkisel atık yağ ve 2 bin 446 kg atık pil topladı.

yukarı çık
0
Paylaşım