Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa Belediyesinden Kamuoyuna Duyuru

Muratpaşa Belediyesinden Kamuoyuna Duyuru

Antalya Semt Pazarcılar Odası ile Antalya Seyyar Sabit Sebzeciler Meyveciler Esnaf Odası arasındaki Dedeman kapalı Pazar yeri kavgasındaki Muratpaşa belediyesi hakkında basında yer alan haberlere ve belediyeye verilen dilekçeye Muratpaşa Belediyesinden açıklama geldi.

İşte O Açıklama:

"Yasaya göre belediyeler odalarla müşterek pazar yeri düzenlemesi yapabilmekte, odalarla pazar yeri inşa edebilmektedir.

Bu çerçevede Muratpaşa Belediyemiz de yaklaşık proje maliyeti 9 milyon TL olan Dedeman Kapalı Pazar yeriyle ilgili daha geniş tabanlı bir kuruluş olan Semt Pazarcılar Odası, Çallı bölgesine yönelik ve yaklaşık proje maliyeti 1 milyon TL olan Sedir Kapalı Pazar yeriyle ilgili de de daha dar tabanlı bir üye yapısına sahip Sebzeciler Odası’yla kamu yarına işbirliğine gidilmesi konusunda prensip kararı almıştır.

Ancak, Belediyemizin bu adil tavrına karşılık Semt Pazarcıları Odası, ‘Sebzeciler Odası’nın yasal bir oda olmadığı iddiasıyla Muratpaşa Belediyemizin hiçbir şekilde bu odayla ortak pazar yeri yapmasının mümkün olmadığı’ gibi soyut ve kanıtlanamayan iddialarla Belediyemize protesto niteliğinde dilekçe vermiş, Dedeman Kapalı Pazar yerini yapmak istemediklerini bildirmiştir.

Oda, bununla da yetinmeyip kendilerine yakın bazı basın yayın organları aracılığıyla Belediyemizin pazar politikasını karşı karalayıcı yayına başlamıştır.

Söz konusu yayınlara karşı yasal yollara gidileceğini kamuoyuna bildirir, konun ilgililerini makul, iyi niyetli ve kamu yararına uygun hareket etmeye davet ediyoruz.

Muratpaşa Belediyesi, bundan sonra da kentteki bütün odalara, meslek örgütlerine ve sivil toplum örgütlerine dengeli ve adil yaklaşmaya devam edeceğini belirtiriz."

yukarı çık
0
Paylaşım