Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Hablemitoğlu Antalyalılarla Buluşuyor, Gündem Bu Kez Kadınlar

  • Yazan 
Hablemitoğlu Antalyalılarla Buluşuyor, Gündem Bu Kez Kadınlar

Muratpaşa Söyleşileri’nin 2016 yılındaki ilk konuğu kadın ve kadının toplum içindeki rolü ile ilgili yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Prof.Dr Şengül Hablemitoğlu olacak. Hablemitoğlu; 6 Şubat Cumartesi günü saat 14.00’de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda, Antalyalılarla buluşacak.

YILIN İLK BULUŞMASI

Bugüne kadar Şafak Pavey, Can Dündar ve Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ece Temelkuran gibi toplumun kültür sanat ve düşün hayatında önemli isimleri Antalyalılarla buluşturan Muratpaşa Belediyesi, 2016 yılında da söyleşilerini aralıksız sürdürecek. Muratpaşa Söyleşileri’nin Şubat ayı konuğu Prof. Dr Şengül Hablemitoğlu, “Türkiye’de Yoksulluğun Kadın Yüzü” başlığı adı altında Antalyalılarla buluşacak.

Hablemitoğlu, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenecek söyleşinin ardından katılımcıların sorularını cevaplayacak.

BAŞKAN UYSAL’DAN DAVET

Toplumsal barış ve çağdaşlaşmanın yolunun; eğitimden ve kadının toplum içindeki rolünün güçlenmesinden geçtiğine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bütün bu değerlerin altını bir kez daha ve daha güçlü, daha kararlı, daha kalıcı çizmek için Muratpaşa Söyleşileri’ne halkımızı davet ediyoruz. Bu yıl yapacağımız ilk söyleşimizin başlığı da çok önemli ‘Türkiye’de Yoksulluğun Kadın Yüzü’. Tüm komşularımızla söyleşimizde bir arada olmak istiyoruz” dedi.

Prof. Dr Şengül Hablemitoğlu kimdir?

25 Eylül 1965 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu’ndan mezun oldu. “Farklı Sosyo-Ekonomik Düzeydeki Yaşlı Kadınların Ekonomiye Yönelik Tutumları ve Tüketim Davranışları” konusundaki tezi ile 1989 yılında yüksek lisansını tamamladı. “Kırsal Ailede Kadının İş Modelleri ve Kararlara Katılımı” konusundaki araştırması ile 1996 yılında doktor oldu. 1997 yılında ABD’de Purdue Üniversitesi Kadın Çalışmaları Programı’nda misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1998 yılında doçent, 2005'te profesör unvanı aldı.

Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu’nda müdür yardımcısı oldu. Aynı okulun, Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Uluslararası Ev Ekonomisi Federasyonu (IFHE)’na üye. Bu kurumda ayrıca delege olarak Türkiye’yi temsil etti. Ayrıca çok sayıda ulusal ve uluslararası konferans, panel, kongre ve sempozyumlara katıldı. Hablemitoğlu, 2002 yılında suikasta kurban giden Prof.Dr Necip Hablemitoğlu’nun eşi ve Kanije ile Uyvar’ın annesidir.

Hablemitoğlu’nun “Şefika Gaspıralı ve Rusya’da Türk Kadın Hareketi” (Eşi Dr. Necip Hablemitoğlu ile birlikte yazdı.) “Küreselleşme: Düşlerden Gerçeklere”, “Toplumsal Cinsiyet Yazıları”, ”Kadınlara Dair Birkaç Söz” adlı yayınlanmış 4 kitabı bulunmaktadır.

yukarı çık
0
Paylaşım