Menu
RSS

Çözümün Adresi Muratpaşa

Çözümün Adresi Muratpaşa

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, “Komşularımızın kendisin Muratpaşa’nın bir parçası olarak hissetmesi sağlayacak bir anlayış” sözleriyle anlattığı Turunç Masa, kurulduğu günden bu yana 133 bin 872 başvurunun yüzde 97.3’nün çözümünü sağladı.

Turunç Masa, Belediye Başkanı Uysal’ın ilçe sakinlerinin istek, öneri ve şikayetlerini doğrudan almak ve ‘insana dokunmak’ için bir halkla ilişkiler ve iletişim projesi olarak 17 Kasım 2014’te hayata geçti.

Belediyede, gezici ekipleriyle mahallerde, telefon ve internet sitesi üzerinden 7 gün 24 saat ulaşılabilen Turunç Masa’ya kurulduğu günden 31 Ağustos’a kadar 133 bin 872 başvuru aldı.  

Başvuruların 130 bin 318’i ilgili müdürlükler tarafından sonuçlandırılırken, 34 müdürlükte işlemi devam eden devam eden sadece 3 bin 554 başvuru bulunuyor. Turunç Masa’nın ulaştığı bu rakamlarla sorun çözmede başarısı 97.3 oldu

Çağrı Merkezi İlk Sırada

İlçe sakinleri Turunç Masa’ya ulaşmak için 444 8 007 nolu çağrı merkezini tercih etti. 92 bin 304 başvuru bu kanalla Turunç Masa tarafından kayıt altına alındı. Çağrı Merkezi’nin ardından en çok tercih edilen kanal  Muratpaşa Belediyesi’nin hemen girişinde yer alan ‘başvuru masası’ oldu.

Her Kanaldan Ulaşmak Mümkün

Muratpaşalıların Turunç Masa’ya dilek, şikayet ve önerilerini iletmek için en çok tercih ettiği 3’üncü ortam ise http://www.turuncmasa.com/ alan adlı internet sitesi oldu.

Turunç Masa, Muratpaşa Belediyesi’ne ulaşmak isteyenleri her kanaldan takip edip dilek öneri ve şikayetlerini kayıt altına aldı.

Bunun için Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Belediyenin resmi facebook, Başkan Uysal’ın twitter hesapları da titiz bir şekilde takip edilmeye devam ediliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında bir dönemin vazgeçilmezi dilekçe Turunç Masa’yla tarih oldu.

Turunç Masa Nedir?

Turunç Masa, belediye başvuru masası, 7/24 çağrı merkezi, gezici ekipler, sosyal medya, internet ve basın birimleriyle Muratpaşalıların istek, öneri ve şikayetlerini alır. Talep alındığı anda vatandaşın telefonuna giden SMS ile bilgilendirme yapılır.

Başvuru numarası ile vatandaşın da takibi sağlanır.  Talep alt birimler tarafından alınır alınmaz Turunç Masa Koordinasyon Merkezi’ne iletilir.

Artık bu talebin takipçisi Koordinasyon Merkezi olur ve en geç 2 gün içerisinde vatandaşa dönerek süreç ile ilgili geri bildirim yapar. Sorun çözüldükten sonra veya yasal yetkisizlik nedeniyle hukuken çözülemiyorsa da vatandaşa bilgi verilir.

yukarı çık
0
Paylaşım