Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Perge'nin Çiçekleri ve Heykelleri Kitap Oldu

Perge'nin Çiçekleri ve Heykelleri Kitap Oldu

Antalya Müze Müdürlüğü'nden emekli arkeolog Edip Özgür'ün, kentin tarihi değerlerini anlattığı yedinci kitabı olan 'Çiçekleri ve Heykelleriyle Perge' adlı kitabı basıldı.

Aksu İlçesi'nde bir dönem Pamfilya medeniyetinin başkenti Perge Antik Kenti, tarihi değerleriyle birlikte bu bölgedeki çiçekleriyle bütünleştirilerek Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde kitaba dönüştü.

Antalya Müzesi'nden emekli arkeolog M. Edip Özgür tarafından hazırlanan 160 sayfalık kitapta, doğası ve tarihiyle Perge anlatılıyor.

Kitapta Perge'den çıkartılan heykeller Herkül, Hermes, Afrodit, Artemis gibi çok sayıda heykelden stadyum ve tonoz kemerlere kadar birçok tarihi değer detaylı anlatılırken, bu bölgede yetişen zakkum, aslanağzı sarı orman papatyası, funda gibi de birçok bitki türüne yer veriliyor.

Kitabın yazarı M.Edip Özgür, Perge'nin ilk defa bu kitapla tarihi ve heykellerinin yanısıra doğasıyla, çiçekleriyle de birlikte ele alınan bir kitap olduğunu söyledi. Perge'nin başkentlik yaptığı Pamfilya'nın Akdeniz'in en stratejik noktası olduğuna işaret eden Özgür, “O yüzden çocuklarımızın, gençlerimizin yaşadıkları bölgenin ne kadar önemli olduğunu anlamalarını istedim.

Günümüze dek Türkçe olarak yayınlanmamış Perge ve heykellerini, Expo 2016 Antalya'nın çiçekleriyle bütünleştirmek bu yayının ilham kaynağı oldu.

Expo 2016'nın çiçekleri hem yayının derlenip renklenmesini tetikledi hem de Roma dönemi Perge'sini anlatılırken çoğunlukla unutulan bölge florası ve şehrin peyzaj mimarisinin unutulmamasını bir kez daha hatırlattı" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım