Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Konyaaltı’nda 550 Konteyner Yer Altına Alındı

Konyaaltı’nda 550 Konteyner Yer Altına Alındı

Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen “Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi’ni bir adım daha ileri taşıyan Konyaaltı Belediyesi, bu konteynerleri kendi atölyelerinde üretiyor. Konyaaltı Belediyesi, “Yer Altı Çöp Konteyneri Projesi’yle, konteynerlerin büyük bir bölümünü yerin altına aldı.

Şu ana kadar 250 ayrı noktada 550 konteyner yer altına alınırken bu projeyle hem tasarruf sağlanıyor, hem de görüntü kirliliğinin önüne geçiliyor.

Yeraltı çöp konteyneri sistemini kısaca şöyle özetleyebiliriz: Kentin uygun yerlerine çukur açılıyor, içine konteyner yerleştiriliyor ve üstü kapatılıyor. Çukurun üstüne, alttaki konteynerle bağlantılı olacak şekilde, bir kapak yerleştiriliyor.

İnsanlar ayağı ile basarak çöp bidonunu açıyor içine çöplerini atıyor. Konteyner dolunca bir kamyon gelip, genellikle vinç yardımıyla alttaki konteyneri boşaltıyor. Böylece çöpler birkaç dakika içinde, bu kadar pratik ve temiz şekilde toplanıyor.

Üstelik yeraltı konteynerleri, yerüstünde yaygın kullanılanlardan dört kat daha fazla çöp alıyor. Böylece kent sakinleri çöp kokusundan ve görsel kirlilikten de kurtuluyor.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, öncelikli olarak okul ve kamu kurumları çevresinde bulunan konteynerlerin tamamını yer altına aldıklarını kaydetti. Nüfusun yoğun olduğu sitelerde sayıca fazla olan konteynerlerin görüntü kirliliği oluşturduğunu bildiren Başkan Böcek, nüfus yoğunluğu fazla olan site ve mahallelerde konteynerleri yer altına aldıklarını ifade etti.

Yer altı çöp konteynerlerini kendi atölyelerinde ürettiklerini ifade eden Başkan Böcek, bu sayede tasarruf ettiklerinin de altını çizdi.

yukarı çık
0
Paylaşım