Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

KONSEM’de Muhteşem Yıl Sonu Sergisi

KONSEM’de Muhteşem Yıl Sonu Sergisi

Konyaaltı Sanat Eğitimi Merkezi (KONSEM)’nde eğitim gören kursiyerler, yıl boyunca yapmış oldukları el emeği ürünlerini düzenlenen sergiyle görücüye çıkardı. 2015-2016 eğitim öğretim yılında KONSEM’de mesleki, sanat ve hobi alanlarında eğitim gören kursiyerler, yıl boyunca yapmış oldukları el ürünleri sergiyle görücüye çıkardı.

Liman Mahallesi’nde Konyaaltı Belediyesi eski hizmet binasında açılan yılsonu sergisine Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Kaya ve Cumhuriyet Halk Partisi Konyaaltı İlçe başkanı İlhan Buğdaycı ve çok sayıda kursiyer katıldı.

KONSEM yılsonu sergisi; Burcu Söylemez ve Koray Doğan’ın solist, Buket Güzel’in ise şef olarak sahne aldığı Konyaaltı Belediyesi Keman Orkestrası’nın muhteşem müzik dinletisiyle başladı.

Ardından ise dikiş-nakış kursiyerlerinin yıl boyunca kendi dikmiş oldukları elbiselerle yaptığı defile gösterisi gerçekleştirildi.

Defile gösterisinin ardından konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kursiyerlerin 2015-2016 yılı eğitim öğretim döneminde hazırladıkları el emeği ürünlerin yer aldığı yılsonu sergisini son derece önemsediğini belirterek “43 branşta açtığımız 234 kursta bu yıl 8 bin 540 kursiyerimiz eğitim gördü.

Bu kurslarımıza ilgi her geçen yıl katlanarak artıyor. Kurslarımızda eğitim gören ev hanımları kadar onları evlerinde bekleyen beylerin de bu sergide emekleri var.

Çünkü burada, emek var, sabır var, hoş görü var. Tüm bu güzel kavramlar ancak dayanışma ile ortaya çıkabilir. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kursiyerlerimizi ve varsa eğer onların eşlerini kutluyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan sergi açılışı sonrası Başkan Muhittin Böcek, resim, tezhip, dikiş-nakış, ahşap boyuma, seramik ve cam süsleri kursiyerlerinin yapmış olduğu ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Özellikle el işlemesi örgü ürünlerine hayran kaldığını ifade eden Muhittin Böcek, yıl sonu sergisinde emeği geçen tüm kursiyerleri bir kez daha tebrik etti.

Liman Mahallesi’nde Konyaaltı Belediyesi eski hizmet binasında Kasım 2012’de hizmete açılan KONSEM’de, 73 branşta toplam 26 bin 800 kursiyer; mesleki, sanat ve hobi alanlarında eğitim gördü.

yukarı çık
0
Paylaşım