Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Başkan Böcek, ‘Engelsiz Bir Yaşam İçin El Ele’

Başkan Böcek, ‘Engelsiz Bir Yaşam İçin El Ele’

Engelli vatandaşların yaşamlarını daha kaliteli kılmak adına hayata geçirilen projelerin tümünde onlara da yer veren Konyaaltı Belediyesi, aynı duyarlılığı ilçe de hizmet veren işletmelerden de bekliyor.

Engelli bireyler için bir çok çalışmaya imza atan Konyaaltı Belediyesi, bu duyarlılığı ilçe de hizmet veren işletmelerden de bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda engelli araçları için şarj istasyonları oluşturan, kamu kurumlarında çalışma hayali kuran engelliler için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)’na hazırlık kursları açan, kaldırım ve park alanlarını engelli bireylerin kullanımına uygun hale getiren Konyaaltı Belediyesi, engelliler için rampa, asansör ve tuvaleti olmayan işletmeleri uyarıyor.

Konyaaltı Belediyesi Hizmet Binasının, asansöründen tuvaletine her aşamasında engelli vatandaşların da düşünülerek tasarlandığını dile getiren Başkan Böcek, bu anlayışı hayata geçirdikleri tüm projelere taşıdıklarını söyledi.

Görme engelliler için kaldırımlarda özel kabartmalı karolar kullandıklarını; fitness spor aletleri, koşu yolları, oyun grupları, giriş çıkış rampaları ile parkları engelli bireylerin kullanımına uygun tasarladıklarını ifade eden Başkan Böcek, engelsiz yaşamı her alana taşımak adına şimdide işletmelerden bir dizi düzenleme istediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın hazırladığı kanun ile işletmelere, engelli rampası, tuvalet ve asansör bulundurma zorunlulukları olduğunu hatırlattıklarını dile getiren Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin konuyla ilgili esnafı bilgilendirici broşür dağıtığını kaydetti.

yukarı çık
0
Paylaşım