Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Tütüncü Gece-Gündüz Gençlerle

Tütüncü Gece-Gündüz Gençlerle

Eğitime verdiği önemi herkesçe bilinen Kepez Belediyesi Başkanı Tütüncü, akşam mesaisinde TÜRGEV yurdunda kız öğrencileriyle bir araya geldi. Eğitim- öğretim hayatına sunduğu katkılarla tanınan Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, akşam mesaisinde TÜRGEV kız öğrenci yurdunda, üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

Gündüz ortaokul ve lise öğrencileriyle zaman geçirdiği programlara katılan Başkan Tütüncü, akşamları da lise mezuniyet gecelerine, talep eden yükseköğretim öğrencileriyle sohbet programlarına katılabiliyor.

Öğrenciler İle Diyalog Kurmak İstedi

Siyasetteki deneyimlerini anlatmak adına yurdun seminer salonunda hazır bulunan Tütüncü, sadece kendisinin konuşmak istemediğini, görüş, düşünce, öneri ya da sorular almak istediğini söyledi.

Özellikle gençlere nasihat etmek istemediğini vurgulayan Tütüncü, arzu eden öğrencilerin sorularını yanıtladığını söyledi.

Gelecek Nesiller İçin Çalışılmalı

Zamanımın çoğunluğu gençlerle geçirmesi nedeniyle bazen siyasetçiler tarafından eleştirildiğini anlatarak konuşmasına başlayan Tütüncü, “Siyasetçiler bana; ‘Neden bu kadar gençlerle zaman geçiriyorsun, sana oy verecek onlar mı’ diyorlardı.

Hâlbuki bir siyasetçi gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışmalı. Bu çok önemli bir şey. Ben doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Deneyimlerini Paylaştı

Bazen bir lisede, bazen bir ortaokulda, bazen bir üniversitede gençlerle sohbet edebildiğini dile getiren Tütüncü, “Sizin geçtiğiniz yollardan 15 yıl önce geçen bir abiniz olarak konuşuyorum.

Bir belediye başkanı olarak değil. Bulunduğumuz makamların hiçbir kutsiyeti yok. Önemli olan yaptığınız iştir, insanlara hizmet etmek kutsaldır.” şeklinde konuştu.

Makamlar Kutsal Değildir Vurgusu

Kutsal işler yapılınca makamların da kutsallaştığını ifade eden Tütüncü, konuşmasını şu sözleriyle noktaladı; “Okulların bina olarak hiçbir kutsiyeti yok, sadece taştan ibaret. İçinde eğitim yapılıyorsa, eğitim kutsaldır ve o bina eğitime vesile olduğu için kutsal hizmetin yapılmasıyla değer kazanıyor.”

Plaket Yerine 2 Fidan

Başkan Tütüncü kendisini tanıttığı bu konuşmasının ardından soru, öneri ve istekleri aldı. Ardından Tütüncü’ye Beykoz Riva’daki hatıra ormanında 2 fidanın dikileceğini belgeleyen sertifika hediye edildi. Son olarak Tütüncü, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenler ile objektif karşısına geçti.

yukarı çık
0
Paylaşım